Омлет з вершками
(покроковий рецепт з фото)
Омлет - це один з популярних і улюблених видів сніданку. Його роблять солодким, з овочами, з м'ясом, з сиром і зеленню. Він смачний, ситний і поживний. Розповідаю, як приготувати омлет з вершками.
Багато ігнорують або пропускають сніданок, хоча він вважається найважливішим прийомом їжі. Завдяки йому ви отримуєте заряд бадьорості, якого вистачає для продуктивної роботи до самого обіду. На його приготування ви витратите 15-25 хвилин. Можна зробити омлет з молоком, зі сметаною, з вершками або з водою.
- Цибулина - 1/4 штуки
- Бекон - 1-2 скибочок
- Гриби - 1-2 штук
- Сіль і перець - За смаком
- Яйця - 1 штука
- Вершки - 1 Чайна ложка
- Сир - 1-2 скибочок

1. Наріжте скибочки бекону дрібними шматочками.

2. Очистіть цибулину і наріжте її частина дрібним кубиком.

3. Вимийте гриби і очистіть від шкірки, потім наріжте тонкими пластинками.

4. Розігрійте суху сковороду і викладіть шматочки бекону, обсмажуйте на середньому вогні кілька секунд.

5. Через 1 хвилину викладіть до бекону гриби і цибулину, перемішайте і обсмажуйте до рум'яного кольору.

6. Посоліть і поперчіть вміст сковороди.

7. Тим часом в миску вбийте куряче яйце, додайте вершки.

8. Перемішайте гарненько виделкою або за допомогою блендера.

9. Вилийте збите яйце в сковороду, розподіліть по всій поверхні.

10. Обсмажуйте омлет на слабкому вогні, наріжте сир тонкими пластинками і викладіть в сковороду.

11. Як помітили, що сир плавиться, акуратно підверніть лопаткою одну сторону омлету і складіть її в центр.

12. Підверніть другу сторону і сформуйте конверт. Перекладіть омлет в тарілку і подавайте відразу до столу.