Бездріжджове тісто для пиріжків в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас немає часу довго займатися випічкою, тоді рецепт приготування дріжджового тіста для пиріжків в духовці прийде вам на виручку. Швидко, просто і дуже універсально.
Цей простий рецепт бездріжджового тіста для пиріжків в духовці можна використовувати і для солодкої, і для несолодкої начинки. У першому випадку кількість цукру, вказане в рецепті, потрібно буде трохи збільшити. Випічка виходить дуже ніжною, м'якою і неймовірно смачною.
- Кефір - 1 Склянка
- Борошно - 2 склянки
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сода або розпушувач - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
1. Ось набір необхідних в рецепт приготування дріжджового тіста для пиріжків в духовці інгредієнтів. Насамперед яйце вбити в невелику мисочку, додати цукор і сіль, як слід розтерти до однорідності. Після ввести рослинне масло (краще без запаху).
2. Соду відправити в кефір і як слід перемішати. З'єднати з яйцем і ще раз збити до однорідності.
3. Тепер можна поступово вмішувати просіяне борошно і замішувати тісто. Воно повинно вийти м'яким і еластичним. А саме головне, що з ним можна починати роботу відразу. Якщо начинка ще не готова, можна накрити тісто чистим рушником і залишити.
4. Начинка може бути абсолютно будь-яка, яка вам до душі. В даному випадку це буде тушкована капуста.
5. У сотейнику розігріти трохи рослинного масла. Обсмажити нарізаний дрібно цибулю і моркву. Нашаткувати капусту і додати в сотейник. Посолити, поперчити і викласти томатну пасту. Акуратно перемішати і залишити гаситися до готовності. Ще один дуже простий варіант начинки, який можна використовувати, - це відварене яйце з зеленню.
6. Деко змастити маслом або застелити пергаментом. Відщипнути від тесту невеликий шматочок, викласти остигнула начинку і защипи краю. Змастити верх збитим яйцем і відправити в духовку. Цей простий рецепт бездріжджового тіста для пиріжків в духовці підійде для будь-якої начинки, яка опиниться під рукою.
7. Випікаються пиріжки до рум'яності. Після їх потрібно злегка остудити і можна пробувати, що вийшло.