Варення з ірги
(покроковий рецепт з фото)
Дуже простий рецепт, за яким можна приготувати смачне варення з ірги.
Ірга - не найпопулярніша ягода в наших краях, а вже про варення з ірги взагалі мало хто чув. Однак варто поставити варення з ірги на стіл, як все відразу дивуються його смаку і починають гадати, з чого ж це варення приготовлено. Дійсно, варення з ірги виходить просто чудовим, воно відмінно йде до млинців і оладок, його можна використовувати у випічці. Прекрасний десерт, приготувати який дуже просто і під силу кожному.
- Ірга - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 1 Склянка
- Лимонна кислота - 1/2 чайних ложки
Для початку перебираємо і гарненько промиваємо ягоди. Даємо їм обсохнути.
Тривіальним чином готуємо сироп - в воду додаємо цукор і варимо до повного розчинення цукру.
Коли сироп закипить - додаємо в нього іргу. Доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо ще 10-15 хвилин. Для повної готовності ірги цього достатньо. За пару хвилин до кінця варіння додаємо лимонну кислоту, гарненько перемішуємо. Потім знімаємо з вогню і охолоджуємо варення, поставивши в прохолодне місце на 1 час.
Охолоджене варення розливаємо по стерилізованим банкам, закриваємо кришками. Варення з ірги готове до зберігання