Абрикосове варення 5-хвилинка
(покроковий рецепт з фото)
Багато господині вибирають саме цей варіант приготування варення, так як він дозволяє зберегти ягідки цілими і отримати густий прозорий сироп, спробуйте і ви закатати абрикоси таким способом.
Сьогодні я хочу поділитися з вами своїм улюбленим рецептом приготування абрикосового варення 5-хвилинки, який я досить часто використовую, коли, звичайно, дозволяє час. Більшість вважає, що рецепт так називається, тому що всього на приготування витрачається не більше 5 хвилин, але це зовсім не так, адже від початку процесу і до кінцевого результату проходить кілька годин. А 5-хвилинка він називається через те, що фрукти тут ми варимо всього по 5 хвилин в кілька підходів, а між варінням витримуємо їх в сиропі досить тривалий час. Завдяки такому способу абрикоси не розварюються, а залишаються цілими, а саме варення виглядає дуже красиво і зберігає природний смак і аромат фруктів. Так що якщо у вас знайдеться вільний час, і ви вирішите приготувати що-небудь смачненьке на зиму, тоді я із задоволенням розповім вам, як закатати абрикосове варення 5-хвилинку.
- Абрикоси - 1, 5 кілограма (недозрілі)
- Цукор - 1, 5 кілограма
- Вода - 0, 5 L