Рецепт Абрикосове варення 5-хвилинка фото

Абрикосове варення 5-хвилинка
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня , Бразильська кухня
Фрукти, Абрикос
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт
Заготовки, Варення

Багато господині вибирають саме цей варіант приготування варення, так як він дозволяє зберегти ягідки цілими і отримати густий прозорий сироп, спробуйте і ви закатати абрикоси таким способом.

Сьогодні я хочу поділитися з вами своїм улюбленим рецептом приготування абрикосового варення 5-хвилинки, який я досить часто використовую, коли, звичайно, дозволяє час. Більшість вважає, що рецепт так називається, тому що всього на приготування витрачається не більше 5 хвилин, але це зовсім не так, адже від початку процесу і до кінцевого результату проходить кілька годин. А 5-хвилинка він називається через те, що фрукти тут ми варимо всього по 5 хвилин в кілька підходів, а між варінням витримуємо їх в сиропі досить тривалий час. Завдяки такому способу абрикоси не розварюються, а залишаються цілими, а саме варення виглядає дуже красиво і зберігає природний смак і аромат фруктів. Так що якщо у вас знайдеться вільний час, і ви вирішите приготувати що-небудь смачненьке на зиму, тоді я із задоволенням розповім вам, як закатати абрикосове варення 5-хвилинку.

  • Абрикоси - 1, 5 кілограма (недозрілі)
  • Цукор - 1, 5 кілограма
  • Вода - 0, 5 L
абрикосове варення 5-хвилинка - фото крок 1
Насамперед гарненько промиваємо абрикоси і насухо витираємо їх паперовим рушником.
абрикосове варення 5-хвилинка - фото крок 2
Розрізаємо кожен плід навпіл і прибираємо кісточку. Очищені абрикоси шарами викладаємо в каструлю і кожен шар посипаємо цукром. Накриваємо каструлю чистим рушником і залишаємо на кілька годин, а краще на ніч, щоб абрикоси пустили сік.
абрикосове варення 5-хвилинка - фото крок 3
Коли соку буде досить, можна приступати до варіння. Я зазвичай перед варінням вливаю в каструлю трохи води, але ви можете цього і не робити, якщо хочете отримати більш густе варення. Отже, ставимо каструлю на середній вогонь, доводимо масу до кипіння і варимо протягом 5 хвилин. Ми залишаємо варення остигати на 3-4 годину, потім проварюємо його по 5 хвилин ще 2 рази з інтервалом між варінням в 3 годину.
абрикосове варення 5-хвилинка - фото крок 4
Після того як ми в останній раз проварити варення, викладаємо його в стерилізовані банки, закриваємо щільно кришками і залишаємо остигати до кімнатної температури. Варення готове, приємного вам апетиту!

Схожі рецепти