Абрикосове варення швидко
(покроковий рецепт з фото)
Зовсім необов'язково довго варити варення або вистоювати його по кілька годин, щоб воно вийшло смачне, є більш простий і легкий, а головне, швидкий спосіб. І сьогодні я поділюся їм з вами!
Влітку, коли на вулиці стоїть така чудова погода, так не хочеться витрачати свій вільний час на заготовки, але зробити їх все ж доведеться, тому я пропоную вам заощадити трохи часу і приготувати абрикосове варення швидко в домашніх умовах. З цим рецептом вам не потрібно по кілька годин вистоювати абрикоси в сиропі, а вже потім варити їх, тут ви за лічені хвилини зможете приготувати ароматне і неймовірно смачне частування. Так що якщо цього літа ви хочете провести більше часу зі своїми рідними і при цьому приготувати відмінні заготовки, я розповім вам, як закатати абрикосове варення швидко.
- Абрикоси - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 1 Склянка
- Лимон - 1 штука
- Гвоздика - 5 штук
Промиваємо абрикоси під холодною водою і витирають їх паперовим рушником. Розрізаємо кожен плід навпіл і видаляємо кісточку, викладаємо абрикоси в широку каструлю з товстим дном.
Потім вливаємо воду, додаємо сік одного лимона і бутони гвоздики. Ставимо каструлю на повільний вогонь і варимо абрикоси 10-15 хвилин після закипання.
Після чого всипаємо цукор, перемішуємо все і знову ставимо каструлю на повільний вогонь. Коли рідина закипить, продовжуємо варити абрикоси, поки вони не стануть м'якими, зазвичай на це йде хвилин 15.
Гаряче варення розкладаємо в стерилізовані банки і кип'ятимо їх ще 10-15 хвилин на водяній бані, потім закочує і залишаємо остигати.