Пиріг з кукурудзяного борошна на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочеться чогось новенького, то завжди можна знайти не дуже складний рецепт. І на виручку приходить моя улюблена випічка. Сьогодні ми разом зробимо національний молдавський пиріг - малайський.
Мій рецепт буде корисний тим, хто дуже любить випічку, але не хоче одужувати від неї. Я розповім, як приготувати пиріг з кукурудзяної муки на кефірі. Він практично не має жирів. Начинку можна додавати різну, наприклад: Коран, горіхи або цукати. Я використовувала родзинки. Тісто буде легким і повітряним, але буде нагадувати дріжджове.
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Заголовок Бондюель - 1 Склянка
- Кефір 1% - 1 Склянка
- Цукор - 2/3 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Ізюм - 80 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Маргарин - 50 грам
- Ванільний цукор - За смаком
Змішайте розпушувач, ванільний цукор, борошно і сіль. В іншій мисці збийте яйця з цукром до пінки і загустіння суміші.
В борошняну суміш додайте яєчну. Також влийте рослинне масло і кефір. Все добре перемішайте і залиште на 10 хвилин. В цей час родзинки залийте окропом, а потім висушіть, присипте борошном і додайте до тесту.
Розігрійте духовку до 170 градусів. Форму для випічки застеліть пергаментом і змастіть маргарином. Тісто розподіліть по всій ємності.
Пиріг випікайте 40 хвилин при середній температурі (як правило - 180 градусів) до золотистого кольору. Готову випічку присипте цукровою пудрою і подавайте до чаю.