Кисіль з кукурудзяного крохмалю
(покроковий рецепт з фото)
Кисіль дуже корисний для організму, його призначають при захворюваннях шлунка. Замість покупного пропонуємо зробити його самостійно. Дивіться, як приготувати кисіль з кукурудзяного крохмалю.
Можна приготувати кисіль з різних ягід (смородина, горобина, полуниця, малина), а також з фруктів (цитрусові, яблука). Крім цього дуже смачний варіант - це молочний кисіль. Він добре засвоюється організмом, дуже поживний і корисний. Можна зробити густий або більш рідкий, питної варіант. Його можна подати як десерт на полуденок для дітей.
- Молоко - 2 L
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Кукурудзяний крохмаль - 7-8 Ст. Ложок
- Ванільний цукор - За смаком
- М'ята - За смаком (для прикраси)
1. Літр молока переливаємо в каструлю і залишаємо нагріватися при кімнатній температурі, а потім додаємо крохмаль і ложкою перемішуємо до повного розчинення.
2. Ще один літр молока переливаємо в іншу каструлю і відправляємо на вогонь, доводимо до кипіння і тонкою цівкою вливаємо в нього молоко з розведеним крохмалем, насипаємо цукор і ваніль, весь час помішувати, щоб не утворилися грудочки. Варимо отриману суміш 7-10 хвилин, за цей час вона загусне.
3. Готовий десерт переливаємо по склянках, прикрашаємо листочками м'яти і відправляємо в холодильник або подаємо відразу.