Рецепт Кисіль з кукурудзяного крохмалю фото

Кисіль з кукурудзяного крохмалю
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Молоко
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні
На полуденок , На сніданок
Напої , Кислий
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 30 хв.

Кисіль дуже корисний для організму, його призначають при захворюваннях шлунка. Замість покупного пропонуємо зробити його самостійно. Дивіться, як приготувати кисіль з кукурудзяного крохмалю.

Опис приготування:

Можна приготувати кисіль з різних ягід (смородина, горобина, полуниця, малина), а також з фруктів (цитрусові, яблука). Крім цього дуже смачний варіант - це молочний кисіль. Він добре засвоюється організмом, дуже поживний і корисний. Можна зробити густий або більш рідкий, питної варіант. Його можна подати як десерт на полуденок для дітей.

  • Молоко - 2 L
  • Цукор - 6 Ст. Ложок
  • Кукурудзяний крохмаль - 7-8 Ст. Ложок
  • Ванільний цукор - За смаком
  • М'ята - За смаком (для прикраси)
кисіль з кукурудзяного крохмалю - фото крок 1
1. Літр молока переливаємо в каструлю і залишаємо нагріватися при кімнатній температурі, а потім додаємо крохмаль і ложкою перемішуємо до повного розчинення.
кисіль з кукурудзяного крохмалю - фото крок 2
2. Ще один літр молока переливаємо в іншу каструлю і відправляємо на вогонь, доводимо до кипіння і тонкою цівкою вливаємо в нього молоко з розведеним крохмалем, насипаємо цукор і ваніль, весь час помішувати, щоб не утворилися грудочки. Варимо отриману суміш 7-10 хвилин, за цей час вона загусне.
кисіль з кукурудзяного крохмалю - фото крок 3
3. Готовий десерт переливаємо по склянках, прикрашаємо листочками м'яти і відправляємо в холодильник або подаємо відразу.

Схожі рецепти