Рецепт Кисіль з кукурудзяного крохмалю фото

Кисіль з кукурудзяного крохмалю
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Молоко
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні
На полуденок, На сніданок
Напої, Кислий

Кисіль дуже корисний для організму, його призначають при захворюваннях шлунка. Замість покупного пропонуємо зробити його самостійно. Дивіться, як приготувати кисіль з кукурудзяного крохмалю.

Можна приготувати кисіль з різних ягід (смородина, горобина, полуниця, малина), а також з фруктів (цитрусові, яблука). Крім цього дуже смачний варіант - це молочний кисіль. Він добре засвоюється організмом, дуже поживний і корисний. Можна зробити густий або більш рідкий, питної варіант. Його можна подати як десерт на полуденок для дітей.

  • Молоко - 2 L
  • Цукор - 6 Ст. Ложок
  • Кукурудзяний крохмаль - 7-8 Ст. Ложок
  • Ванільний цукор - За смаком
  • М'ята - За смаком (для прикраси)
кисіль з кукурудзяного крохмалю - фото крок 1
1. Літр молока переливаємо в каструлю і залишаємо нагріватися при кімнатній температурі, а потім додаємо крохмаль і ложкою перемішуємо до повного розчинення.
кисіль з кукурудзяного крохмалю - фото крок 2
2. Ще один літр молока переливаємо в іншу каструлю і відправляємо на вогонь, доводимо до кипіння і тонкою цівкою вливаємо в нього молоко з розведеним крохмалем, насипаємо цукор і ваніль, весь час помішувати, щоб не утворилися грудочки. Варимо отриману суміш 7-10 хвилин, за цей час вона загусне.
кисіль з кукурудзяного крохмалю - фото крок 3
3. Готовий десерт переливаємо по склянках, прикрашаємо листочками м'яти і відправляємо в холодильник або подаємо відразу.

Схожі рецепти