Смачний борщ з тушонкою
(покроковий рецепт з фото)
Коли немає часу варити бульйон, а хочеться зробити апетитний обід, скористайтеся цим нескладним і дійсно класною ідеєю, як приготувати смачний борщ з тушонкою. Чудовий варіант!
Якщо у вас є під рукою баночка хорошою тушонки, то обов'язково рекомендую спробувати зварити за цим рецептом борщ. Він виходить наваристим, ароматним і неймовірно смачним. Для аромату в бульйон раджу додати лавровий лист, запашний перець, трохи зелені і сушені коріння, якщо є.
Подавати до столу борщик можна зі сметаною, свіжим хлібом або домашніми пампушками.
- Баночка консервованого м'яса - 1 штука
- Картопля - 1-2 штук
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Буряк - 1 штука (маленька)
- Часник - 1-3 зубчиків
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Спеції, сіль і зелень - За смаком
- Капуста - 1/4 штуки
- Томатна паста - 1.5 Ст. Ложки
1. У каструлю влийте 2.5-3 літра води і поставте її на вогонь.
2. Як тільки вода закипить, посоліть трохи за смаком і додайте нарізану кубиками картоплю.
3. Додайте трохи ароматних спецій, щоб бульйон був більш насиченим.
4. На сковороді з рослинним маслом обсмажте подрібнену цибулю до прозорості. Після додайте терту моркву і смажте ще хвилин 5 на середньому вогні, помішуючи.
5. Додайте томатну пасту, попередньо розведену в невеликій кількості води, і терту на тертці буряк. Перемішайте і тушкуйте ще 10 хвилин.
6. Хвилин через 15 дістаньте з бульйону зелень і спеції.
7. І викладіть в каструлю зажарку.
8. Проваріть хвилин 7. Посоліть і поперчіть за смаком. Додайте нашатковану дрібно капусту.
9. Відкрийте баночку тушонки.
10. І викладіть її в борщ. Знову доведіть до кипіння.
11. Додайте подрібнену свіжу зелень, перемішайте і через пару хвилин зніміть з вогню. Накрийте каструлю кришкою, нехай борщик настоюється ще хвилин 20 до подачі.