Котлети з яловичини для дітей
(покроковий рецепт з фото)
Для дитини ми вибираємо завжди не тільки смачну, але і корисну їжу, представляю вам котлети з яловичини, приготовані на пару, вони зберігають не тільки корисність, але і смак.
Парові котлети зберігають максимальну кількість вітамінів, а також добре засвоюються організмом. Приготувати це блюдо можна за допомогою пароварки, мультиварки або звичайною каструлі. Однак в будь-якому випадку, це не займе багато сил і часу.
- Фарш із яловичини - 800 грам
- Картопля - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
- Сіль, перець - За смаком
Основою фаршу для наших котлет є м'ясо. Можна купити вже готовий фарш, а можна зробити його самим, вибравши для цього відповідний шматок м'яса, очистивши його від плівок і жиру. У приготуванні фаршу Вам обов'язково потрібно м'ясорубка або блендер.
Щоб підкреслити смак м'яса і надати йому аромат, ми візьмемо сренюю або велику цибулину, очистимо її від лушпиння та дрібно нашаткувати. Можна використовувати блендер, тільки не подрібнюйте цибулю в пюре.
Точно також чинимо і з часником
Щоб закріпити фарш так, щоб він тримав форму котлет, нам буде потрібно сира картоплина, яку ми промиємо, очистимо від шкірки і натремо на дрібній тертці або подрібнити в блендері дуже дрібно. Тепер все готово для приготування.
У глибокій мисці змішуємо м'ясний фарш, подрібнену картоплину, цибуля і часник, потім розбиваємо яйця, солимо і перчимо до смаку. Щоб надати котлет соковитість, додайте в фарш столову ложку молока. Отриману масу потрібно ретельно перешать, щоб рівномірно розподілити інгредієнти. Можна перемішати фарш ложкою, а можна блендером - так на це піде менше сил і часу.
Ставимо ближче пароварку і починаємо приготування котлет. Руки потрібно обов'язково змочити холодною водою, щоб фарш не прилипав до них, і добре формувався. Зачерпує столовою ложкою фарш, скачуємо між долонями, надаючи йому форму котлети і викладаємо в пароварку. Намагайтеся викладати котлети не дуже щільно, щоб вони не злиплися. Закриваємо пароварку і встановлюємо режим "варіння на пару" . Час приготування парових котлет - півгодини. Після закінчення часу вимкніть пароварку, а котлет дайте ще настоятися. Цих 10 хвилин якраз вистачить для того, щоб накрити стіл.
Парові котлети відмінно поєднуються з будь-яким гарніром, наприклад картопляним пюре або відвареним рисом. Добре підходять до них також салати зі свіжих овочів або просто соління. Спробуйте приготувати до парових котлет соус, підкреслює незвичайний смак цього корисного страви.