Капустяні котлети для дітей
(покроковий рецепт з фото)
Не всі малюки із задоволенням їдять овочі, але ж вони дуже корисні. Пропоную для різноманітності раціону приготувати апетитні і смачні капустяні котлети для дітей в домашніх умовах.
Цей рецепт про те, як приготувати капустяні котлети для дітей - не тільки корисні, але і дуже смачні. Вони виходять дуже ніжними, соковитими всередині і з апетитною хрусткою скоринкою. При цьому вони смажаться майже на сухій сковороді, так що без зайвого масла.
- Кольорова капуста - 400 грам
- Брокколі - 400 грам
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Манна крупа - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Цвітну капусту вимити, обсушити і розібрати на суцвіття. Опустити в киплячу підсолену воду і відварити близько 5 хвилин. Потім воду злити, капусту остудити.
2. Після подрібнити її невеликими кубиками. Брокколі теж вимити і нарізати дрібно. При бажанні в рецепт приготування капустяних котлет для дітей додати можна і білокачанну капусту.
3. Акуратно розбити яйця і відокремити білки від жовтків.
4. Додати жовтки в мисочку з капустою.
5. Посолити, поперчити за смаком і всипати спочатку манну крупу, а потім просіяне борошно.
6. Відкладені білки збити в щільну піну з дрібкою солі.
7. Додати їх в мисочку. Це зробить капустяні котлети для дітей в домашніх умовах ще більш ніжними.
8. Акуратно перемішати все до однорідності. Поставити розігріватися сковороду. Можна капнути трохи рослинного масла і розмазати пензликом або залишити сковороду сухий.
9. Сформувати вологими руками котлетки і викласти їх на сковороду.
10. Коли низ зарум'яниться, акуратно перевернути і обсмажити з другої сторони. Ось такий простий рецепт капустяних котлет для дітей. Подавати до столу їх можна зі сметанкою.