Рецепт Торт «прекрасна Марія» фото

Торт «прекрасна Марія»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Пісочне тісто
Пісні страви
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Для справжніх ласунів, які не бояться насичено солодких десертів, рекомендую на замітку цей рецепт. Торт"Прекрасна Марія" - це дивовижне поєднання пісочного коржів, безе, горіхів і крему.

Опис приготування:

Спекти можна 4-6 невеликих круглих коржів або як в даному варіанті два коржа на деку, тоді тортик вийде прямокутний. Варене згущене молоко з безе працюють дійсно класно, незважаючи на те, що торт виходить дуже солодким.

  • Яйце - 3 штуки
  • Вершкове масло - 300 грам (тісто)
  • Борошно - 3 склянки (приблизно)
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Склянка (безе)
  • Горіхи - 50 грам
  • Вершкове масло - 200 грам (крем)
  • Варене згущене молоко - 500 грам
торт
Підготуйте інгредієнти для торта"Прекрасна Марія" .
торт
Вершкове масло розтопіть і трохи охолодіть.
торт
Відокремте жовтки і з'єднайте з маслом.
торт
Додайте сіль, соду і борошно.
торт
Замісити однорідне м'яке тісто і приберіть його в холодильник на 35-40 хвилин.
торт
Приблизно через 30 хвилин можна зайнятися безе. Охолоджені білки збийте з цукром в міцну піну.
торт
Частина тесту викладіть у форму (у мене на такий лист пішла половина тесту) і розрівняйте.
торт
Присипте волоськими горіхами.
торт
Викладіть безе рівним шаром. Надішліть корж в розігріту до 180 градусів духовку.
торт
Запікайте корж близько 25 хвилин. Тісто має пропектися, а безе підрум'янитися. Залиште корж у формі до повного охолодження.
торт
Щоб приготувати крем з'єднайте розм'якшене вершкове масло з вареним згущеним молоком і збийте до пишності.
торт
Добре остиглий корж розріжте навпіл (якщо пекли круглі коржі, то нічого різати не потрібно! ) і промажте кремом.
торт
Зберіть тортик.
торт
Залиште його на просочення приблизно на 3-4 годину. Через добу торт"Прекрасна Марія" стане ще смачніше.

Схожі рецепти