Торт «прекрасна Марія»
(покроковий рецепт з фото)
Для справжніх ласунів, які не бояться насичено солодких десертів, рекомендую на замітку цей рецепт. Торт "прекрасна Марія" - це дивовижне поєднання пісочного коржів, безе, горіхів і крему.
Спекти можна 4-6 невеликих круглих коржів або як в даному варіанті два коржа на деку, тоді тортик вийде прямокутний. Варене згущене молоко з безе працюють дійсно класно, незважаючи на те, що торт виходить дуже солодким.
- Яйце - 3 штуки
- Вершкове масло - 300 грам (тісто)
- Борошно - 3 склянки (приблизно)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Склянка (безе)
- Горіхи - 50 грам
- Вершкове масло - 200 грам (крем)
- Варене згущене молоко - 500 грам
Підготуйте інгредієнти для торта "прекрасна Марія" .
Вершкове масло розтопіть і трохи охолодіть.
Відокремте жовтки і з'єднайте з маслом.
Додайте сіль, соду і борошно.
Замісити однорідне м'яке тісто і приберіть його в холодильник на 35-40 хвилин.
Приблизно через 30 хвилин можна зайнятися безе. Охолоджені білки збийте з цукром в міцну піну.
Частина тесту викладіть у форму (у мене на такий лист пішла половина тесту) і розрівняйте.
Присипте волоськими горіхами.
Викладіть безе рівним шаром. Надішліть корж в розігріту до 180 градусів духовку.
Запікайте корж близько 25 хвилин. Тісто має пропектися, а безе підрум'янитися. Залиште корж у формі до повного охолодження.
Щоб приготувати крем з'єднайте розм'якшене вершкове масло з вареним згущеним молоком і збийте до пишності.
Добре остиглий корж розріжте навпіл (якщо пекли круглі коржі, то нічого різати не потрібно! ) і промажте кремом.
Зберіть тортик.
Залиште його на просочення приблизно на 3-4 годину. Через добу торт "прекрасна Марія" стане ще смачніше.