Рецепт Печиво затяжне «Марія» фото

Печиво затяжне «Марія»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Рослинна олія , Соняшникова олія
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Таке печиво затяжне"Марія" можна приготувати абсолютно пісним, якщо в тісто додавати не молоко, а звичайну воду. Крім того, це чудове ласощі молодих матусь, які годують груддю.

Опис приготування:

Якщо хочете приготувати печиво затяжне"Марія" більш рум'яним, залиште його в духовці на кілька хвилин довше звичайного. Замість молока можна додати воду, тоді ви отримаєте абсолютно пісне печиво.

  • Молоко - 100 грам (або вода, якщо потрібно приготувати пісне печиво)
  • Цукор - 60 грам
  • Рослинна олія - 30 грам
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложок
  • Кукурудзяний крохмаль - 30 грам
  • Борошно - 210 грам
  • Сода - 1/4 чайних ложки
печиво затяжне
1. В молоко додаємо рослинне масло, соду, лимонний сік і крохмаль. Починаємо замішувати тісто. Якщо ви хочете приготувати пісне печиво, то замість молока додайте воду. Тісто замішується звичайним віночком.
печиво затяжне
2. У самому кінці додаємо борошно, замішуємо тісто. За консистенцією воно повинно бути еластичним.
печиво затяжне
3. Застеляємо пергаментним папером, розгортаємо прямо на ньому тісто (я так завжди роблю з подібним тестом, це дуже зручно).
печиво затяжне
4. Можна розкачати окремо і вирізати кола (за допомогою склянки чи кружки). Форму і розмір печива вибирайте самі (можна навіть взяти фігурні пустотілі формочки і зробити з тіста різні фігури). Якщо вирізаєте окремо - потім просто перекладіть кружечки на деко.
печиво затяжне
5. Викладати кола потрібно на не великому відстані один від одного. Відправляємо в духовку на 8-10 хвилин.
печиво затяжне
6. Ось таке виходить печиво затяжне"Марія" в домашніх умовах. Після розкочування тісто трохи стягується, тому обов'язково слід зробити наколи виделкою посередині.

Схожі рецепти