Печиво затяжне «Марія»
(покроковий рецепт з фото)
Таке печиво затяжне "марія" можна приготувати абсолютно пісним, якщо в тісто додавати не молоко, а звичайну воду. Крім того, це чудове ласощі молодих матусь, які годують груддю.
Якщо хочете приготувати печиво затяжне "марія" більш рум'яним, залиште його в духовці на кілька хвилин довше звичайного. Замість молока можна додати воду, тоді ви отримаєте абсолютно пісне печиво.
- Молоко - 100 грам (або вода, якщо потрібно приготувати пісне печиво)
- Цукор - 60 грам
- Рослинна олія - 30 грам
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложок
- Кукурудзяний крохмаль - 30 грам
- Борошно - 210 грам
- Сода - 1/4 чайних ложки
1. В молоко додаємо рослинне масло, соду, лимонний сік і крохмаль. Починаємо замішувати тісто. Якщо ви хочете приготувати пісне печиво, то замість молока додайте воду. Тісто замішується звичайним віночком.
2. У самому кінці додаємо борошно, замішуємо тісто. За консистенцією воно повинно бути еластичним.
3. Застеляємо пергаментним папером, розгортаємо прямо на ньому тісто (я так завжди роблю з подібним тестом, це дуже зручно).
4. Можна розкачати окремо і вирізати кола (за допомогою склянки чи кружки). Форму і розмір печива вибирайте самі (можна навіть взяти фігурні пустотілі формочки і зробити з тіста різні фігури). Якщо вирізаєте окремо - потім просто перекладіть кружечки на деко.
5. Викладати кола потрібно на не великому відстані один від одного. Відправляємо в духовку на 8-10 хвилин.
6. Ось таке виходить печиво затяжне "марія" в домашніх умовах. Після розкочування тісто трохи стягується, тому обов'язково слід зробити наколи виделкою посередині.