Печиво «Марія»
(покроковий рецепт з фото)
Печиво "марія" - це несолодке галетное печиво, яке має шарувату структуру. Якщо не додавати жир в галетное печиво - вийде крекер. Ці ласощі підійде до чаю і будь-якого напою.
Смачне і ніжне дієтичне печиво "марія" в домашніх умовах побалує вас і ваших гостей. До чаю, kompotu, кави або будь-якого іншого напою такі ласощі чудово підійде.
- Вершкове масло - 200 грам
- Борошно - 3 склянки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Ванільний цукор - За смаком
- Молоко - 1 Склянка
1. Всього 18% жиру і печиво стає не просто крекером, а справжнім галетним ласощами. Це дієтичне печиво має ніжний смак і відмінно поєднується з будь-якими напоями.
2. Розтираємо масло з сухими компонентами, додаємо молоко і всі інші складові. Замішуємо тісто, щоб воно не бралося до рук і не було занадто крутим, тому кількість борошна регулюйте самі.
3. Якщо у вас є машинка для пасти - чудово! Якщо ні - скористайтеся звичайною качалкою. Розкачуємо тонкий пласт і викладаємо його на деко.
4. Нарізаємо печиво бажаної форми. Я зазвичай користуюся візерункової формочкой - так печиво "марія" виходить красивим.
5. Вирізавши печиво, прибираємо все зайве і відправляємо деко в розігріту до 180 градусів духовку на 4-7 хвилин.
6. З цього рецепта виходить порцій на велику групу (близько 100 штук).