Рецепт Торт «Іван та Марія» фото

Торт «Іван та Марія»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Пісні страви
На святковий стіл, День народження
Випічка, Торти

Наближається свято і ви хочете спекти щось смачненьке? Пропоную вам рецепт приготування торта "іван та Марія" . Найніжніші коржі з безе і солодким кремом - чудове поєднання.

Рецепт приготування торта "іван та Марія "досить простий, так що його можна зробити не тільки на свято, але і до чаювання.

1. Для початку необхідно акуратно відокремити білки від жовтків. Жовтки розтерти з цукром і дрібкою ваніліну.

2. Додати розм'якшене вершкове масло (нЕ розтоплене).

3. Заздалегідь просіяне борошно з'єднати з розпушувачем. Замісити м'яке, але не рідке тісто.

4. Поділити на 3 однакові частини і прибрати в холодильник.

5. Тим часом можна зайнятися безе. Білки збити з дрібкою солі і цукром в міцну піну.

6. Один шматочок тіста розкачати і викласти на пергамент для випічки. Змастити приблизно третю безе і відправити в попередньо розігріту духовку хвилин на 20-30. Таким же чином випекти і два інших коржа.

7. Для приготування крему необхідно збити вершкове масло зі згущеним молоком до однорідної консистенції.

8. Горіхи подрібнити ножем (не в пудру) і додати в крем. Частина можна залишити для прикраси.

9. Коли коржі готові і трохи охололи можна збирати торт "іван та Марія" в домашніх умовах.

10. Перший корж змастити половиною крему і накрити другим, перевернувши його тестом вгору.

11. Викласти крем і накрити коржем, на цей раз тестом вниз.

12. Прикрасити тортик можна шоколадною крихтою або розтопленим шоколадом.

13. Надіслати в холодильник мінімум на 3-4 годину.


  • Яйце - 3 штуки
  • Цукор - 2 склянки(1 в тісто, 1 в безе)
  • Вершкове масло - 350 грам(200 в тісто, 150 в вершках)
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 500-600 грам
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Згущене молоко варене - 380 грам
  • Горіхи - 200 грам
  • Шоколад - 50 грам
Рецепт приготування торта "іван та Марія "досить простий, так що його можна зробити не тільки на свято, але і до чаювання.

1. Для початку необхідно акуратно відокремити білки від жовтків. Жовтки розтерти з цукром і дрібкою ваніліну.

2. Додати розм'якшене вершкове масло (нЕ розтоплене).

3. Заздалегідь просіяне борошно з'єднати з розпушувачем. Замісити м'яке, але не рідке тісто.

4. Поділити на 3 однакові частини і прибрати в холодильник.

5. Тим часом можна зайнятися безе. Білки збити з дрібкою солі і цукром в міцну піну.

6. Один шматочок тіста розкачати і викласти на пергамент для випічки. Змастити приблизно третю безе і відправити в попередньо розігріту духовку хвилин на 20-30. Таким же чином випекти і два інших коржа.

7. Для приготування крему необхідно збити вершкове масло зі згущеним молоком до однорідної консистенції.

8. Горіхи подрібнити ножем (не в пудру) і додати в крем. Частина можна залишити для прикраси.

9. Коли коржі готові і трохи охололи можна збирати торт "іван та Марія" в домашніх умовах.

10. Перший корж змастити половиною крему і накрити другим, перевернувши його тестом вгору.

11. Викласти крем і накрити коржем, на цей раз тестом вниз.

12. Прикрасити тортик можна шоколадною крихтою або розтопленим шоколадом.

13. Надіслати в холодильник мінімум на 3-4 годину.

Схожі рецепти