Торт «Іван та Марія»
(покроковий рецепт з фото)
Наближається свято і ви хочете спекти щось смачненьке? Пропоную вам рецепт приготування торта "іван та Марія" . Найніжніші коржі з безе і солодким кремом - чудове поєднання.
Рецепт приготування торта "іван та Марія "досить простий, так що його можна зробити не тільки на свято, але і до чаювання.
1. Для початку необхідно акуратно відокремити білки від жовтків. Жовтки розтерти з цукром і дрібкою ваніліну.
2. Додати розм'якшене вершкове масло (нЕ розтоплене).
3. Заздалегідь просіяне борошно з'єднати з розпушувачем. Замісити м'яке, але не рідке тісто.
4. Поділити на 3 однакові частини і прибрати в холодильник.
5. Тим часом можна зайнятися безе. Білки збити з дрібкою солі і цукром в міцну піну.
6. Один шматочок тіста розкачати і викласти на пергамент для випічки. Змастити приблизно третю безе і відправити в попередньо розігріту духовку хвилин на 20-30. Таким же чином випекти і два інших коржа.
7. Для приготування крему необхідно збити вершкове масло зі згущеним молоком до однорідної консистенції.
8. Горіхи подрібнити ножем (не в пудру) і додати в крем. Частина можна залишити для прикраси.
9. Коли коржі готові і трохи охололи можна збирати торт "іван та Марія" в домашніх умовах.
10. Перший корж змастити половиною крему і накрити другим, перевернувши його тестом вгору.
11. Викласти крем і накрити коржем, на цей раз тестом вниз.
12. Прикрасити тортик можна шоколадною крихтою або розтопленим шоколадом.
13. Надіслати в холодильник мінімум на 3-4 годину.
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 2 склянки(1 в тісто, 1 в безе)
- Вершкове масло - 350 грам(200 в тісто, 150 в вершках)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Борошно - 500-600 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Згущене молоко варене - 380 грам
- Горіхи - 200 грам
- Шоколад - 50 грам
1. Для початку необхідно акуратно відокремити білки від жовтків. Жовтки розтерти з цукром і дрібкою ваніліну.
2. Додати розм'якшене вершкове масло (нЕ розтоплене).
3. Заздалегідь просіяне борошно з'єднати з розпушувачем. Замісити м'яке, але не рідке тісто.
4. Поділити на 3 однакові частини і прибрати в холодильник.
5. Тим часом можна зайнятися безе. Білки збити з дрібкою солі і цукром в міцну піну.
6. Один шматочок тіста розкачати і викласти на пергамент для випічки. Змастити приблизно третю безе і відправити в попередньо розігріту духовку хвилин на 20-30. Таким же чином випекти і два інших коржа.
7. Для приготування крему необхідно збити вершкове масло зі згущеним молоком до однорідної консистенції.
8. Горіхи подрібнити ножем (не в пудру) і додати в крем. Частина можна залишити для прикраси.
9. Коли коржі готові і трохи охололи можна збирати торт "іван та Марія" в домашніх умовах.
10. Перший корж змастити половиною крему і накрити другим, перевернувши його тестом вгору.
11. Викласти крем і накрити коржем, на цей раз тестом вниз.
12. Прикрасити тортик можна шоколадною крихтою або розтопленим шоколадом.
13. Надіслати в холодильник мінімум на 3-4 годину.