Імбирний квас
(покроковий рецепт з фото)
Тихим осіннім днем хочеться побалувати себе приємним безалкогольним ароматним напоєм. Пропонуємо з легкістю зробити його самостійно завдяки рецептом, як приготувати імбирний квас.
Приємне поєднання імбиру і лимона робить цей напій дуже цікавим і тонізуючим. Він стане відмінною альтернативної покупним сокам і газованих напоїв. Ви з легкістю зможете приготувати такий квас з доступних інгредієнтів. Порадуйте себе і своїх близьких смачним і тонізуючим квасом.
- Корінь імбиру - 90 грам
- Лимон - 400 грам
- Цукор - 200-250 грам
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Вода очищена - 1, 5 L
1. Змішуємо дріжджі з чайною ложкою цукру, вливаємо 100 мілілітрів теплої води, перемішуємо і залишаємо на деякий час. Корінь імбиру очищаємо і натираємо на дрібній тертці, з лимонів зрізаємо цедру, а потім в окрему миску вичавлюємо сік.
2. У глечик або банку наливаємо воду, всипаємо цукор, тертий імбир, цедру і вливаємо сік, додаємо раніше розведені дріжджі. Все ретельно перемішуємо до розчинення цукру.
3. На горлечко банки одягаємо рукавичку медичну, залишаємо ємність при кімнатній температурі на 3 діб. Після цього готовий лимонад проціджуємо через марлю, розливаємо по пляшках, тільки не до самого верху, і ставимо в холодне місце на 4-6 днів.
4. Готовий квас виходить з великою кількістю бульбашок, подається з льодом або гілочками м'яти. Пригощайтеся на здоров'я!