Деруни з вареної картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Деруни з вареної картоплі - хороша альтернатива драниками з сирої. Цю страву можна їсти як самостійне, зі сметаною, соусами або використовувати на гарнір.
Такі деруни готуються дуже просто. Потрібно тільки пам'ятати, що для цієї мети підійде не кожна картопля, а саме той сорт, в якому багато крохмалю. Якщо ви не впевнені у своїй картоплі, то про всяк випадок додайте в тісто трохи борошна. Деруни виходять ніжними і смачними.
- Картопля - 4 штуки
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Борошно - 2 Ст. Ложки

Підготуйте інгредієнти для приготування дерунів.

Картопля зваріть в підсоленій воді, в шкірці. Добре охолодіть і очистіть.

Відварну картоплю натріть на тертці.

Посоліть і поперчіть за смаком. Ретельно перемішайте.

З картоплі сформуйте круглі або довгасті деруни.

Деруни обваляйте в борошні і викладіть на гарячу сковороду з соняшниковою олією.

Обсмажте з обох боків до золотистого кольору.

Готові деруни викладіть на тарілку.

Деруни з вареної картоплі готові. Подавайте до столу зі сметаною.