Рецепт Деруни з вареної картоплі фото

Деруни з вареної картоплі
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Овочі , Картопля
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 40 хв.

Деруни з вареної картоплі - хороша альтернатива драниками з сирої. Цю страву можна їсти як самостійне, зі сметаною, соусами або використовувати на гарнір.

Опис приготування:

Такі деруни готуються дуже просто. Потрібно тільки пам'ятати, що для цієї мети підійде не кожна картопля, а саме той сорт, в якому багато крохмалю. Якщо ви не впевнені у своїй картоплі, то про всяк випадок додайте в тісто трохи борошна. Деруни виходять ніжними і смачними.

  • Картопля - 4 штуки
  • Соняшникова олія - 30 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
деруни з вареної картоплі - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування дерунів.
деруни з вареної картоплі - фото крок 2
Картопля зваріть в підсоленій воді, в шкірці. Добре охолодіть і очистіть.
деруни з вареної картоплі - фото крок 3
Відварну картоплю натріть на тертці.
деруни з вареної картоплі - фото крок 4
Посоліть і поперчіть за смаком. Ретельно перемішайте.
деруни з вареної картоплі - фото крок 5
З картоплі сформуйте круглі або довгасті деруни.
деруни з вареної картоплі - фото крок 6
Деруни обваляйте в борошні і викладіть на гарячу сковороду з соняшниковою олією.
деруни з вареної картоплі - фото крок 7
Обсмажте з обох боків до золотистого кольору.
деруни з вареної картоплі - фото крок 8
Готові деруни викладіть на тарілку.
деруни з вареної картоплі - фото крок 9
Деруни з вареної картоплі готові. Подавайте до столу зі сметаною.

Схожі рецепти