Запіканка з вареної картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо після вчорашнього вечері у вас залишилася багато вареної картоплі, і ви поки не знаєте, що з нею робити, я можу запропонувати вам цей чудовий і досить простий рецепт запіканки з вареної картоплі.
Я вже не знаю, як у вас, але особисто у мене картопля залишається досить часто і, оскільки так їсти її все відмовляються, я готую запіканку з вареної картоплі в домашніх умовах. Головний плюс цього простого блюда полягає в тому, що в якості начинки тут можна брати будь-які продукти, які знайдуться в холодильнику. Це можуть бути гриби з цибулею, ковбаса або сосиски, пересмажена морква або м'ясо і капуста, як в моєму випадку. Так що візьміть цей рецепт приготування запіканки з вареної картоплі собі на замітку, можливо, він і вам не раз стане в нагоді.
- Картопля відварна - 10 штук
- Грудка куряча відварна - 1 штука
- Капуста білокачанна - 1/4 штуки
- Яйце - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Крем - 5 Ст. Ложок
- Масло рослинне - За смаком (для смаження і змащування форми)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Для початку нам потрібно потовкти відварну картоплю і приготувати з нього пюре (додавши трохи вершкового масла і молока). Далі ми нарізаємо дрібно капусту і ріпчасту цибулю, обсмажуємо овочі на рослинному маслі до м'якості, солимо і перчимо їх трохи.
Потім ми розбиваємо в картопляне пюре яйце, додаємо сіль і перець, перемішуємо все ретельно. Курячі грудки нарізаємо на невеликі шматочки, форму для випічки змащуємо рослинним маслом.
На дно форми кладемо половину картопляного пюре, рівномірно його розподіляємо по всьому периметру, зверху викладаємо нарізане куряче м'ясо.
На курячу грудку рівним шаром кладемо обсмажену з цибулею капусту.
Потім кладемо залишився пюре, також разравниваем його і змащуємо зверху сметаною.
Готуємо запіканку в духовці при 180 градусах протягом 30 хвилин. Приємного всім апетиту!