Запіканка з вареної яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Ми звикли, що в м'ясних запіканках м'ясо у нас тільки у вигляді м'ясної прошарку. Але сьогодні я пропоную Вам запіканку, де тільки м'ясо. Виходить вона ніжною, в міру гострої і вершкової.
Для цієї запіканки підійде будь-яка варена яловичина. Я варю її в мультиварці в режимі «Гасіння» 1 час, а потім залишаю в режимі «Підігрів" з 6-7 годин. Зазвичай роблю це на ніч, виставляю програму і йду спати. Якщо у Вас яловичини вийшло більше, ніж може увійти в форму, то кожен шар промазуйте сумішшю і просипьте сиром. Після приготування дайте їй трохи постояти, тоді вона буде краще різатися. Смачного!
- Яловичина - 500 грам (варена)
- Крем 25% - 2 Ст. Ложки
- Куряче яйце - 2 штуки
- Аджика - 1/2 чайних ложки (суха)
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Сир твердий - 50 грам
Складові.
Наріжте варену яловичину приблизно на однакові шматочки і покладіть у змащену форму.
Змішайте сметану, яйця, аджику і соєвий соус. Посипте м'ясо тертим сиром і залийте все заливкою. Приберіть в холодильник, щоб м'ясо краще просочилося, з 30 хвилин.
Запікайте в гарячій духовки при t = 160 приблизно 30 хвилин до рум'яної скоринки.
Подавайте відразу. Смачного!