Рецепт Запіканка з вареної яловичини фото

Запіканка з вареної яловичини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Молочні продукти , Сир , Яловичина
Вегетаріанське харчування , Роздільне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Ми звикли, що в м'ясних запіканках м'ясо у нас тільки у вигляді м'ясної прошарку. Але сьогодні я пропоную Вам запіканку, де тільки м'ясо. Виходить вона ніжною, в міру гострої і вершкової.

Опис приготування:

Для цієї запіканки підійде будь-яка варена яловичина. Я варю її в мультиварці в режимі «Гасіння» 1 час, а потім залишаю в режимі «Підігрів" з 6-7 годин. Зазвичай роблю це на ніч, виставляю програму і йду спати. Якщо у Вас яловичини вийшло більше, ніж може увійти в форму, то кожен шар промазуйте сумішшю і просипьте сиром. Після приготування дайте їй трохи постояти, тоді вона буде краще різатися. Смачного!

  • Яловичина - 500 грам (варена)
  • Крем 25% - 2 Ст. Ложки
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Аджика - 1/2 чайних ложки (суха)
  • Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
  • Сир твердий - 50 грам
запіканка з вареної яловичини - фото крок 1
Складові.
запіканка з вареної яловичини - фото крок 2
Наріжте варену яловичину приблизно на однакові шматочки і покладіть у змащену форму.
запіканка з вареної яловичини - фото крок 3
Змішайте сметану, яйця, аджику і соєвий соус. Посипте м'ясо тертим сиром і залийте все заливкою. Приберіть в холодильник, щоб м'ясо краще просочилося, з 30 хвилин.
запіканка з вареної яловичини - фото крок 4
Запікайте в гарячій духовки при t = 160 приблизно 30 хвилин до рум'яної скоринки.
запіканка з вареної яловичини - фото крок 5
Подавайте відразу. Смачного!

Схожі рецепти