Плов з рису «басматі»
(покроковий рецепт з фото)
Плов з рису "басматі" готується досить просто і виглядає на тарілці найкращим чином. Він прекрасно тримає форму і не розварюється, як багато інших сорти рису.
Рис "басмати" прекрасно виручить вас, якщо не виявилося рису традиційних сортів. Довга форма рисинок дуже естетично виглядає на тарілці. Баранину можна замінити яловичиною, телятиною, свининою і навіть куркою.
- Рис "басмати" - 150 грам
- Баранина - 300 грам (м'якоть)
- Вода - 500 мілілітрів (окріп)
- Часник - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 50 грам
- Помідор - 60 грам
- Морква - 50 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки(rafinirovannoe)
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування плову.
Баранину вимийте, обсушити і порізати середніми шматками.
Налийте масло на сковороду і нагрійте. Покладіть баранину і обсмажуйте на середньому вогні протягом 10 хвилин, перемішуючи.
Почистіть моркву і наріжте тонкою, довгою соломкою. Додайте в сковороду з м'ясом.
Очистіть цибулю і поріжте. Додайте в сковороду з м'ясом і морквою.
Помідор вимийте, обсушити і порізати середнім кубиком. Додайте в сковороду з м'ясом і овочами.
Додати сіль, перемішайте і обсмажуйте на середньому вогні, перемішуючи, протягом 10 хвилин.
Рис басматі вимийте в теплій воді до чистої води. Дайте стекти воді.
Всипте чистий рис в сковороду.
Влийте окріп і розрівняйте поверхню.
Вимийте головку часнику і вставте в середину рису.
Зніміть з вогню, приберіть часник і залиште під закритою кришкою на 10 хвилин.
Наш плов з рису "басматі" готовий. Розкладіть і подавайте до столу. Смачного!