Рецепт Плов з рису «басматі» фото

Плов з рису «басматі»
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
М'ясо , Крупи , Баранина , Мал , Басматі
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Плов
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Плов з рису"Басматі" готується досить просто і виглядає на тарілці найкращим чином. Він прекрасно тримає форму і не розварюється, як багато інших сорти рису.

Опис приготування:

Рис "басмати" прекрасно виручить вас, якщо не виявилося рису традиційних сортів. Довга форма рисинок дуже естетично виглядає на тарілці. Баранину можна замінити яловичиною, телятиною, свининою і навіть куркою.

  • Рис "басмати" - 150 грам
  • Баранина - 300 грам (м'якоть)
  • Вода - 500 мілілітрів (окріп)
  • Часник - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 50 грам
  • Помідор - 60 грам
  • Морква - 50 грам
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки(rafinirovannoe)
  • Сіль - За смаком
плов з рису
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування плову.
плов з рису
Баранину вимийте, обсушити і порізати середніми шматками.
плов з рису
Налийте масло на сковороду і нагрійте. Покладіть баранину і обсмажуйте на середньому вогні протягом 10 хвилин, перемішуючи.
плов з рису
Почистіть моркву і наріжте тонкою, довгою соломкою. Додайте в сковороду з м'ясом.
плов з рису
Очистіть цибулю і поріжте. Додайте в сковороду з м'ясом і морквою.
плов з рису
Помідор вимийте, обсушити і порізати середнім кубиком. Додайте в сковороду з м'ясом і овочами.
плов з рису
Додати сіль, перемішайте і обсмажуйте на середньому вогні, перемішуючи, протягом 10 хвилин.
плов з рису
Рис басматі вимийте в теплій воді до чистої води. Дайте стекти воді.
плов з рису
Всипте чистий рис в сковороду.
плов з рису
Влийте окріп і розрівняйте поверхню.
плов з рису
Вимийте головку часнику і вставте в середину рису.
плов з рису
Зніміть з вогню, приберіть часник і залиште під закритою кришкою на 10 хвилин.
плов з рису
Наш плов з рису"Басматі" готовий. Розкладіть і подавайте до столу. Смачного!

Схожі рецепти