Плов з бурого рису зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Смачне і вельми поживну страву. Рецепт не класичний, але вельми наближений до оригіналу. Ситний обід або вечерю забезпечений вам і всій вашій родині. Пробуйте!
Плов - це смачно, це дуже поживне і ситне блюдо. А плов, приготований з бурого рису, ще й корисніше, адже в буром рисі міститься більше корисних речовин, ніж у його шліфованого побратима - білого рису. Рецептів плову безліч, і кожен кухар вважає, що його рецепт найправильніший. Не сперечаюся з цим, адже смаки у всіх нас різні. Пропоную вам один з варіантів приготування плову. Перед вами рецепт приготування плову з бурого рису зі свининою. Він нескладний, всі інгредієнти доступні і не дуже дорогі. Розповідаю, як приготувати плов з бурого рису зі свининою. Читаємо, дивимося фото і готуємо з задоволенням!
- Свинина - 500-600 грам
- Мал - 600 грам
- Морква - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки (середнього розміру)
- Часник - 2 штуки (по бажанню)
- Рослинна олія - 150 мілілітрів
- Сіль - 2 чайних ложки
- Зіра - 2-3 Щепоток
Мал ретельно промиваємо і замочуємо в холодній воді хвилин на 30-35.
Очищаємо цибулю та моркву. Нарізаємо моркву смужками, а цибулю - кільцями.
Готувати плов можна не тільки в казані, але і в глибокій товстостінній сковороді. Добре розігріваємо сковороду з рослинним маслом, і викладаємо в масло цибулю.
Лук смажимо до яскравого рум'яного стану.
М'якоть свинини нарізаємо на кубики середнього розміру.
Викладаємо м'ясо до обсмаженої цибулі. Коли воно підрум'яниться з одного боку, перемішуємо.
Додаємо до м'яса підготовлену моркву, перемішуємо і обсмажуємо хвилин 7-10, не забуваючи перемішувати. Морква повинна стати м'якою.
Наливаємо в сковороду з м'ясом, морквою і цибулею приблизно 0, 5 літра води, в серединку вставляємо головки часнику. Як тільки вміст сковорідки закипить, виймаємо часник і відкладаємо його в сторону, він нам ще знадобиться.
Зливаємо воду з замоченого раніше рису, висипаємо рис в сковороду, солимо.
Розрівнюємо рис, рідина повинна злегка покривати його. Готуємо на вогні вище середнього хвилин 15, за цей час рівень рідини повинен опуститися трохи нижче рису.
Зіру розтираємо в долоньках, посипаємо нею рис, в середину встромляємо головки часнику, які ми вже використовували раніше. Щільно закриваємо сковороду кришкою, зменшуємо вогонь до мінімального. Готуємо ще приблизно 30 хвилин.