Рагу з патисонів
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх любителів овочевих страв в самих різних варіаціях пропоную на замітку дивно простий рецепт рагу з патисонів. Соковиті і апетитні овочі буквально тануть у роті.
У літній та осінній сезон хочеться максимальної різноманітності овочевих страв, таких смачних і таких корисний. Один з таких варіантів - це рагу з патисонів в домашніх умовах, яке стане як основною стравою, так і гарніром до м'яса або риби.
- Patisson - 500 грам
- Морква - 1-2 штук
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 1-3 зубчиків
- Помідор - 1-2 штук
- Зелень - 1 пучок
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Лавровий лист - 1-2 штук
1. Залежно від розміру знадобиться 1-3 Patisson. Їх потрібно вимити й обсушити трохи.
2. Видалити хвостики і великі насіння, нарізати середніми кубиками. На великій сковороді з високими бортами або в сотейнику розігріти невелику кількість рослинної олії. Відправити туди патисони і смажити на середньому вогні.
3. Морква очистити і натерти на тертці. В рецепт приготування рагу з патисонів можна використовувати абсолютно будь-які овочі за смаком.
4. Очистити середню цибулину і нарізати дрібними кубиками.
5. На окремій сковороді розігріти олію і відправити туди цибулю, пропущений через прес часник, а через пару хвилин - морква.
6. Вимити помідори і при бажанні зняти з них шкірку. Нарізати скибочками або кубиками і додати на сковороду.
7. Тим часом патисони вже підсмажаться і можна з'єднати овочі. Додати трохи солі, перцю за смаком, лавровий лист або інші спеції. Гасити рагу з патисонів в домашніх умовах на середньому вогні близько 7-10 хвилин.
8. Перед подачею додати на сковороду подрібнену зелень. Ось і весь простий рецепт рагу з патисонів.