Плов з пропареного рису зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати плов з пропареного рису зі свининою. Звичайно, ви напевно вже не раз готували плов, у кожної господині свій особистий рецепт. І я ось з радістю ділюся своїм. Вам сподобається!
Звичайно, плов - це блюдо особливої важливості, і на його підготовку йде і правда багато часу. Але я все одно думаю, що кожна господиня і кожен господар хоч раз в житті повинен спробувати приготувати цю страву. Нічого складного немає, але головне - дотримуватися всі традиційні особливості страви, включаючи строго певні спеції. Я постаралася свій рецепт приготування плову з пропареного рису зі свининою зробити максимально схожим з класикою. Думаю, вам сподобається!
- Свинина - 1 кілограм
- Рис пропарений - 1 кілограм
- Цибуля - 1 кілограм
- Морква - 1 кілограм
- Масло рослинне - 1.5 склянки
- Зіра - 2 чайних ложки
- Барбарис - 1 Чайна ложка
- Перець червоний солодкий - 1 Чайна ложка
- Часник - 1 штука(1 велика головка)
1. В казанок виливаємо масло і прожарюємо його, поки добре не закипить. Потім додамо подрібнену цибулю. Коли цибуля стане прозорою, на черзі м'ясо, порізане середніми шматочками, і морквина, порізана соломкою.
2. Рис пропарений, але все одно ми його ще раз добре промиємо, щоб вода поверх нього стала прозорою. Зливний, викладаємо поверх вже готового м'яса і овочів. Заливаємо приблизно 1.5 літра води. Зменшуємо вогонь.
3. Коли додана вода закипить, додамо зіру і інші спеції. У центрі визначаємо головку часнику, очищену, але не оброблену. Тушкуємо далі під кришкою на маленькому вогні близько години.
4. І ось такий отримуєте гарний плов з пропареного рису і соковитого м'яса!