Рецепт Черешня з кісточкою на зиму фото

Черешня з кісточкою на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Черешня
Рецепти без шкоди
На швидку руку , Літні
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.

Хочу поділитися простим і дуже зручним способом заготівлі черешні з кісточкою на зиму. Цей метод дозволяє швидко закочувати велика кількість ягід при мінімальній витраті цукру. Дивіться рецепт!

Опис приготування:

Отже, розповідаю, як приготувати черешню з кісточкою на зиму. Для початку підготуйте стерильні баночки і кришки, для цього вимийте добре і простерилизуйте їх над парою, можна просмажити в духовці сухі банки і остудити. Заповнюйте баночки щільно черешнею, яку потрібно вимити в двох водах, не менше. Засинайте цукор з розрахунку 50 г на банку 0, 5 L, 100 г на банку 1 L, і т. d. Води кількість не вказую, скільки увійде в банку, стільки і буде, кожен раз виходить по-різному, тут все залежить від того, наскільки щільно укладені ягоди. Детальніше ви можете подивитися в моєму рецепті. Хай щастить!


  • Черешня - 750 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Вода - За смаком (скільки піде)
черешня з кісточкою на зиму - фото крок 1
Підготуйте ягоди: обірвемо хвостики, ретельно вимийте і переберіть від зіпсованих ягід. Поставте воду для заливки черешень на вогонь, доведіть до кипіння. Простерилизуйте банки і кришки.
черешня з кісточкою на зиму - фото крок 2
Наповніть ягодами щільно баночки, але не тисніть, щоб ягоди були цілими і гарними. Я закатувала в 0, 5 літрові банки.
черешня з кісточкою на зиму - фото крок 3
Зверху засипте цукор. На кожну баночку по 50 г.
черешня з кісточкою на зиму - фото крок 4
Залийте окропом, не доходячи до краю горлечка 1 см. Накрийте кришками.
черешня з кісточкою на зиму - фото крок 5
Поставте баночки в гарячу воду і стерилізують 10 хвилин з моменту закипання води в каструлі, літрову банку - 12-15 хвилин.
черешня з кісточкою на зиму - фото крок 6
Засукайте баночки, переверніть догори дном і залиште до повного охолодження. Після чого можна прибрати в прохолодне місце для зберігання.

Схожі рецепти