Черешня з кісточкою на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися простим і дуже зручним способом заготівлі черешні з кісточкою на зиму. Цей метод дозволяє швидко закочувати велика кількість ягід при мінімальній витраті цукру. Дивіться рецепт!
Отже, розповідаю, як приготувати черешню з кісточкою на зиму. Для початку підготуйте стерильні баночки і кришки, для цього вимийте добре і простерилизуйте їх над парою, можна просмажити в духовці сухі банки і остудити. Заповнюйте баночки щільно черешнею, яку потрібно вимити в двох водах, не менше. Засинайте цукор з розрахунку 50 г на банку 0, 5 L, 100 г на банку 1 L, і т. d. Води кількість не вказую, скільки увійде в банку, стільки і буде, кожен раз виходить по-різному, тут все залежить від того, наскільки щільно укладені ягоди. Детальніше ви можете подивитися в моєму рецепті. Хай щастить!
- Черешня - 750 грам
- Цукор - 100 грам
- Вода - За смаком (скільки піде)

Підготуйте ягоди: обірвемо хвостики, ретельно вимийте і переберіть від зіпсованих ягід. Поставте воду для заливки черешень на вогонь, доведіть до кипіння. Простерилизуйте банки і кришки.

Наповніть ягодами щільно баночки, але не тисніть, щоб ягоди були цілими і гарними. Я закатувала в 0, 5 літрові банки.

Зверху засипте цукор. На кожну баночку по 50 г.

Залийте окропом, не доходячи до краю горлечка 1 см. Накрийте кришками.

Поставте баночки в гарячу воду і стерилізують 10 хвилин з моменту закипання води в каструлі, літрову банку - 12-15 хвилин.

Засукайте баночки, переверніть догори дном і залиште до повного охолодження. Після чого можна прибрати в прохолодне місце для зберігання.