Рецепт Варення з черешні з кісточкою фото

Варення з черешні з кісточкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Черешня
Для дітей
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 50 хв.

Хочу вам розповісти, як зробити варення з черешні з кісточкою, саме, напевно, корисне за рахунок того, що цілісність ягід ми не порушуємо і вони залишаться соковитими і начебто свіжими до зими!

Опис приготування:

Хочу сказати, що такий простий рецепт варення з черешні з кісточкою все ж не можна назвати повністю ідеальним - ні черешень, ні абрикос у нас доброго не родило вже дуже давно, так що доводиться фрукти та ягоди купувати самостійно. В підсумку - цей рецепт приготування варення з черешні з кісточкою хоч і не найдешевше, зате неймовірно смачне, ви ні крапельки не пошкодуєте!

  • Черешня - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Лимонна кислота - 10 грам
  • Ванільний цукор - 10 грам
варення з черешні з кісточкою - фото крок 1
1. Ягоду моєму і перебираємо від дрібного сміття. Своїм та просушимо.
варення з черешні з кісточкою - фото крок 2
2. Заллємо гарячою водою і залишимо на три хвилини.
варення з черешні з кісточкою - фото крок 3
3. Готуємо сироп - з 1 літр води 800 грам цукру, додамо ванільний цукор. Готуємо до кипіння і повного розчинення цукру.
варення з черешні з кісточкою - фото крок 4
4. Воду з черешні зливаємо, заллємо киплячим сиропом, ставимо на маленький вогонь.
варення з черешні з кісточкою - фото крок 5
5. Доводимо до кипіння і уварюємо до потрібної вам густоти. В кінці додамо лимонну кислоту. Готово!

Схожі рецепти