Варення з черешні з кісточкою
(покроковий рецепт з фото)
Хочу вам розповісти, як зробити варення з черешні з кісточкою, саме, напевно, корисне за рахунок того, що цілісність ягід ми не порушуємо і вони залишаться соковитими і начебто свіжими до зими!
Хочу сказати, що такий простий рецепт варення з черешні з кісточкою все ж не можна назвати повністю ідеальним - ні черешень, ні абрикос у нас доброго не родило вже дуже давно, так що доводиться фрукти та ягоди купувати самостійно. В підсумку - цей рецепт приготування варення з черешні з кісточкою хоч і не найдешевше, зате неймовірно смачне, ви ні крапельки не пошкодуєте!
- Черешня - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Лимонна кислота - 10 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
1. Ягоду моєму і перебираємо від дрібного сміття. Своїм та просушимо.
2. Заллємо гарячою водою і залишимо на три хвилини.
3. Готуємо сироп - з 1 літр води 800 грам цукру, додамо ванільний цукор. Готуємо до кипіння і повного розчинення цукру.
4. Воду з черешні зливаємо, заллємо киплячим сиропом, ставимо на маленький вогонь.
5. Доводимо до кипіння і уварюємо до потрібної вам густоти. В кінці додамо лимонну кислоту. Готово!