Вишня в сиропі з кісточкою
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати ароматну вишню в сиропі з кісточкою, адже ніщо не радує в холодний зиязикай вечір так, як смачні заготовки, особливо зроблені своїми руками.
Рецепт приготування вишні в сиропі з кісточкою, можливо, трохи складніше, ніж звичайні заготовки, тому що робиться цей десерт в кілька етапів. Але особисто мені ніколи не буває лінь готувати таку вишню в сиропі з кісточкою в домашніх умовах, адже я знаю, що всю осінь, зиму і весну я зможу насолоджуватися її приголомшливим смаком. Обов'язково спробуйте зробити це ласощі, думаю, воно вам сподобається, вишні в ньому виходять дуже ароматні, а сиропчик досить густий і насичений.
- Вишня - 1 кілограм
- Цукор - 1, 3 кілограма
- Вода фільтрована - 0, 5 склянки
Для початку ми гарненько промиваємо ягоди під проточною водою і відкидаємо їх на друшляк, щоб вишня трохи підсохла.
Потім ми наливаємо в каструлю воду, доводимо її до кипіння і на одну хвилину опускаємо в киплячу воду ягоди.
Після цього в іншу чисту каструлю відміряє півсклянки води і знову ставимо її на вогонь, чекаємо, поки рідина закипить.
У киплячу воду засипаємо половину від усього необхідного цукру (650 грам).
Доводимо сироп до кипіння, постійно помішуючи його і знімаємо сироп з вогню.
Перекладаємо в гарячий сироп вишню і залишаємо ягоди в ньому на 4 годину.
З плином часу нам необхідно відокремити ягоди від сиропу.
Переливаємо сироп в каструлю, додаємо в нього 325 грам цукру (половину від того, який залишився) і ставимо каструлю на сильний вогонь.
Після того як сироп закипить, зменшуємо вогонь до середнього і варимо масу протягом 10 хвилин.
Потім вогонь вимикаємо, знову перекладаємо вишню в гарячий сироп і залишаємо її на 5 годин настоюватися.
Далі ми в останній раз відокремлюємо ягоди від рідини, додаємо в сироп цукор, що залишився, варимо його ще 10-12 хвилин. Потім з'єднуємо сироп з вишнями і варимо все разом до потрібної консистенції сиропу, я люблю, коли він досить густий.
Гарячу вишню в сиропі необхідно розлити по чистим стерилізованим (протягом 25 хвилин) баночках.
Після чого щільно закрити банки підготовленим гарячими кришками.
Коли вишня в сиропі повністю охолоне, її можна переносити на зберігання в прохолодне темне місце.
А взимку, коли захочеться солоденького, дістаньте баночку з вишнею і насолодитеся відмінним смаком ароматного десерту. Приємного всім апетиту!