Рецепт Вишня в сиропі на зиму фото

Вишня в сиропі на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Ягоди, Вишня
Низькокалорійні, ПП рецепти
На полуденок, Для дітей, Десерт
Заготовки, Десерти, Варення, Сироп

Стиглі, соковиті і ароматні вишні в будь-який час року будуть бажаним частуванням, а щоб вони могли радувати нас своїм смаком навіть взимку, можна заготовити вишню в сиропі, адже це зовсім нескладно.

Рецепт приготування вишні в сиропі на зиму дуже простий і легкий, а за смаком такі ласощі нагадує звичайне варення, але, на мій погляд, більш смачне і ароматне. У холодний осінньо-зиязикай період, а також навесні, відкрити баночку з такою вишнею - це справжнє ні з чим не порівнянне задоволення - відразу згадується літо і теплі сонячні дні. Я не знаю, використовували ви коли-небудь такий спосіб заготівлі цих ягід, але якщо немає, я дуже вам рекомендую зробити вишню в сиропі на зиму в домашніх умовах.

  • Вишня - 1 кілограм
  • Цукор - 1, 2 кілограма
  • Вода - 1 Склянка
вишня в сиропі на зиму - фото крок 1
Для початку ми перебираємо ягоди, підгнилі і пом'яті викидаємо, а цілі промиваємо під проточною водою і відкидаємо на друшляк, щоб ягоди трохи підсохли.
вишня в сиропі на зиму - фото крок 2
Далі висипаємо цукор в каструлю і додаємо до нього воду, ставимо масу на повільний вогонь, помішуючи, нагріваємо її.
вишня в сиропі на зиму - фото крок 3
Готуємо сироп до тих пір, поки він не стане досить густим. Перевірити консистенцію можна дуже легко, капніть краплю сиропу на блюдце і нахиліть його трохи, якщо крапля при нахилі тримає форму, значить, сироп готовий.
вишня в сиропі на зиму - фото крок 4
Тепер повернемося до вишні, щоб вони пустила достатньо соку, потрібно проткнути кожну ягоду (або майже кожну) зубочисткою.
вишня в сиропі на зиму - фото крок 5
Потім перекладаємо вишню в каструлю з сиропом.
вишня в сиропі на зиму - фото крок 6
Знову ставимо посуд на вогонь і доводимо масу до кипіння, знімаємо піну і варимо вишню рівно 5 хвилин.
вишня в сиропі на зиму - фото крок 7
Точно так же доводимо масу до кипіння і варимо ягоди по п'ять хвилин ще два рази.
вишня в сиропі на зиму - фото крок 8
Після цього вимикаємо вогонь.
вишня в сиропі на зиму - фото крок 9
І викладаємо вишню в сиропі в промиті з содою і стерилізовані (по 15 хвилин) баночки, щільно закриваємо їх кришками.
вишня в сиропі на зиму - фото крок 10
Перевертаємо банки догори дном, вкутуємо їх в теплу ковдру і залишаємо остигати в такому вигляді, після чого переносимо на зберігання в прохолодне місце.

Схожі рецепти