Абрикоси в сиропі на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні пропоную вам заготовити абрикоси на зиму за моїм рецептом, завдяки якому абрикоси зберігають свою структуру, залишаючись соковитими, ароматними і запашними. Вони так і пахнуть влітку.
Абрикоси в сиропі можна використовувати як самостійне ласощі, а також для начинки пирогів, для приготування різних десертів і т. d. А яким смачним виходить сам сироп! запевняю, за вуха не відірвеш! Ну що ж, думаю, я вас переконала, що в сезон абрикосів просто необхідно закатати хоч кілька баночок цих ласощів, а рецепт, як приготувати абрикоси в сиропі на зиму, я дам вам далі. Приємних клопотів на кухні!
- Абрикоси - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 300-400 мілілітрів
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Абрикоси промийте, ділять навпіл, видаліть кісточки.
Засипте абрикоси цукром і залиште на 2-3 годину, час від часу перемішуючи. За цей час абрикоси повинні пустити побільше соку.
Додайте в каструлю до абрикосів воду і поставте на вогонь. Кількість води залежить від того, наскільки соковиті у вас абрикоси. Якщо ви бачите, що абрикоси пустили мало соку, то додайте 400 або 500 мл води. Варіть абрикоси на повільному вогні 5-7 хвилин. Потім зніміть з вогню і залиште на 6-8 годин.
Потім ще раз проваріть абрикоси протягом 5-7 хвилин. От і все, абрикоси в сиропі готові. Щоб заготовити їх на зиму, розлийте по чистим стерильним банкам і укупорьте металевими кришками.
Потім переверніть банки догори дном і залиште до повного охолодження.