Абрикос в сиропі на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути смачніше домашніх заготовок з ягід і фруктів? Пропоную дуже простий рецепт абрикоса в сиропі на зиму. Соковиті і ароматні половинки абрикоса буквально тануть у роті.
Абрикос в сиропі на зиму в домашніх умовах хороший тим, що половинки зберігають свою форму і не перетворюються в варення. Такі абрикоски можна їсти просто з чаєм або використовувати в випічку, для приготування фруктових закусок і пюре для дітей.
- Абрикос - 1 кілограм
- Цукор - 500 грам
- Вода - 1 літр
1. Існує кілька секретів, як зробити абрикос в сиропі на зиму ідеально. Перший з них - це правильно вибрати фрукти. Абрикоси не повинні бути занадто м'якими, але при цьому бути досить соковитими. Краще вибирати більші абрикоски і максимально однакового кольору (без різних вкраплень).
2. Другий секрет - це ретельно промити абрикоси, щоб заготовка відмінно стояла всю зиму. Для початку їх потрібно помити цілком, залишивши на 3-5 хвилин в холодній воді, а потім воду злити.
3. Миті абрикоси переглянути, прибравши ті, які не подобаються і залишивши тільки найкращі (інші можуть піти на варення або джем, наприклад).
4. Акуратно розрізати навпіл, видаливши кісточки. Зробити це потрібно так, щоб не пошкодити половинки, і вони залишилися цілими. Знову відправити їх під воду і як слід промити.
5. Тим часом необхідно простерилізувати банку і кришку.
6. Коли банку злегка охолола, відправити туди абрикоси.
7. Тепер можна зайнятися сиропом. У каструлю відправити воду і цукор. Довести все до кипіння, помішуючи, щоб цукор добре розчинився.
8. Киплячому сиропом залити абрикоси до верху баночки.
9. Залишилося тільки закрити банку кришкою і абрикос в сиропі на зиму в домашніх умовах готовий. Спершу краще залишити баночку догори дном до повного охолодження, а потім прибрати в темне місце.