Рецепт Абрикос протертий з цукром фото

Абрикос протертий з цукром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Абрикос
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
Літні
Солодке, Заготовки, Консервація

Простий рецепт абрикоса протертого з цукром завжди користується попитом в сезон цього чудесного і запашного фрукта. Мінімум теплової обробки, а значить, вітаміни, смак і колір як у свіжих плодів!

Рецепт приготування абрикоса протертого з цукром відрізняється тим, що в нього ми додамо ще й лимонну кислоту, оскільки плоди абрикоса в собі містять дуже мало природного кислоти, а значить, якщо не підкислити заготовку, вона дуже швидко заграє і зіпсується. Так що або змішайте в рівних пропорціях абрикоси, апельсини і лимони, або ж просто в процесі приготування додайте лимонну кислоту з пакетика.

Про решту вам розповість рецепт:

1. Отже, всі плоди абрикос добре вимиємо, щоб позбутися від характерного ворсу з їх поверхні.

2. Далі подрібнюємо плоди будь-яким зручним вам способом, - перейдіть на м'ясорубці, подрібніть в блендері, або пюріруйте товкачем.

3. Додайте кислі складові, і ретельно перемішайте.

4. Всипати потроху цукор, не припиняючи помішування, і залиште на якийсь час.

5. Як тільки цукор намок, а абрикос потроху починає пускати сік, - саме час зайнятися стерилізацією баночок і кришок для закочування.

6. У ще гарячі чисті баночки заливаємо нашу абрикосовий суміш, і закочує прокип'яченими кришками.

Готово! Зберігати абрикос протертий з цукром найкраще в холодильнику або в будь-якому іншому темному прохолодному місці, а з'їсти якомога раніше і з великим апетитом


  • Абрикос - 1 кілограм
  • Цукор - 2 кілограма
  • Лимонна кислота - 1 Ст. Ложка
Рецепт приготування абрикоса протертого з цукром відрізняється тим, що в нього ми додамо ще й лимонну кислоту, оскільки плоди абрикоса в собі містять дуже мало природного кислоти, а значить, якщо не підкислити заготовку, вона дуже швидко заграє і зіпсується. Так що або змішайте в рівних пропорціях абрикоси, апельсини і лимони, або ж просто в процесі приготування додайте лимонну кислоту з пакетика.

Про решту вам розповість рецепт:

1. Отже, всі плоди абрикос добре вимиємо, щоб позбутися від характерного ворсу з їх поверхні.

2. Далі подрібнюємо плоди будь-яким зручним вам способом, - перейдіть на м'ясорубці, подрібніть в блендері, або пюріруйте товкачем.

3. Додайте кислі складові, і ретельно перемішайте.

4. Всипати потроху цукор, не припиняючи помішування, і залиште на якийсь час.

5. Як тільки цукор намок, а абрикос потроху починає пускати сік, - саме час зайнятися стерилізацією баночок і кришок для закочування.

6. У ще гарячі чисті баночки заливаємо нашу абрикосовий суміш, і закочує прокип'яченими кришками.

Готово! Зберігати абрикос протертий з цукром найкраще в холодильнику або в будь-якому іншому темному прохолодному місці, а з'їсти якомога раніше і з великим апетитом

Схожі рецепти