Абрикос протертий з цукром

Абрикос протертий з цукром
Кількість порцій: 6-7 Час приготування: 40 хв.
Простий рецепт абрикоса протертого з цукром завжди користується попитом в сезон цього чудесного і запашного фрукта. Мінімум теплової обробки, а значить, вітаміни, смак і колір як у свіжих плодів!

опис приготування:

Рецепт приготування абрикоса протертого з цукром відрізняється тим, що в нього ми додамо ще й лимонну кислоту, оскільки плоди абрикоса в собі містять дуже мало природного кислоти, а значить, якщо не підкислити заготовку, вона дуже швидко заграє і зіпсується. Так що або змішайте в рівних пропорціях абрикоси, апельсини і лимони, або ж просто в процесі приготування додайте лимонну кислоту з пакетика.

Про решту вам розповість рецепт:

1. Отже, всі плоди абрикос добре вимиємо, щоб позбутися від характерного ворсу з їх поверхні.

2. Далі подрібнюємо плоди будь-яким зручним вам способом, — перейдіть на м'ясорубці, подрібніть в блендері, або пюріруйте товкачем.

3. Додайте кислі складові, і ретельно перемішайте.

4. Всипати потроху цукор, не припиняючи помішування, і залиште на якийсь час.

5. Як тільки цукор намок, а абрикос потроху починає пускати сік, — саме час зайнятися стерилізацією баночок і кришок для закочування.

6. У ще гарячі чисті баночки заливаємо нашу абрикосовий суміш, і закочує прокип'яченими кришками.

Готово! Зберігати абрикос протертий з цукром найкраще в холодильнику або в будь-якому іншому темному прохолодному місці, а з'їсти якомога раніше і з великим апетитом


  • абрикос— 1 кілограм
  • цукор— 2 кілограма
  • Лимонна кислота— 1 Ст. ложка
Рецепт приготування абрикоса протертого з цукром відрізняється тим, що в нього ми додамо ще й лимонну кислоту, оскільки плоди абрикоса в собі містять дуже мало природного кислоти, а значить, якщо не підкислити заготовку, вона дуже швидко заграє і зіпсується. Так що або змішайте в рівних пропорціях абрикоси, апельсини і лимони, або ж просто в процесі приготування додайте лимонну кислоту з пакетика.

Про решту вам розповість рецепт:

1. Отже, всі плоди абрикос добре вимиємо, щоб позбутися від характерного ворсу з їх поверхні.

2. Далі подрібнюємо плоди будь-яким зручним вам способом, — перейдіть на м'ясорубці, подрібніть в блендері, або пюріруйте товкачем.

3. Додайте кислі складові, і ретельно перемішайте.

4. Всипати потроху цукор, не припиняючи помішування, і залиште на якийсь час.

5. Як тільки цукор намок, а абрикос потроху починає пускати сік, — саме час зайнятися стерилізацією баночок і кришок для закочування.

6. У ще гарячі чисті баночки заливаємо нашу абрикосовий суміш, і закочує прокип'яченими кришками.

Готово! Зберігати абрикос протертий з цукром найкраще в холодильнику або в будь-якому іншому темному прохолодному місці, а з'їсти якомога раніше і з великим апетитом


Схожі рецепти

Персик протертий з цукром

Персик протертий з цукром

розповідаю, як приготувати персик протертий з цукром — нехай і доведеться витратитися трохи, але воно того варто. Взимку оціните соковитість, аромат і оригінальність цієї заготовки! опис приготування: Цей рецепт приготування персика протертого з цукром варто того, щоб купити влітку зайвий кіло...

читати далі
Конфітюр з абрикос

Конфітюр з абрикос

Конфітюр з абрикос — обладнаний, чудовий, ніжний, смачний-пресмачний, найулюбленіший. Які ще підібрати епітети, щоб висловити мою любов до абрикосу та конфітюр з нього? Спробуйте! опис приготування: Конфітюр з абрикос добре використовувати в начинки і прошарку тортів. Сир, булочки, навіть прос...

читати далі
Тістечко «зимовий абрикос»

Тістечко «зимовий абрикос»

Це тістечко знайоме мені з дитинства, мама часто його пекла. Воно асоціюється у мене з казкою. Це дивовижно красива і ну дуже смачна випічка. обов'язково спробуйте! опис приготування: Для фарбування тістечок я використовую морквяний сік. Якщо ви хочете добитися більш інтенсивного кольору, купи...

читати далі
Брусниця протерта з цукром

Брусниця протерта з цукром

У плані корисності брусниця дасть фору ледь не будь-ягоді, проте з цієї ж причини є її без цукру майже неможливо. Брусниця протерта з цукром — відмінний спосіб брусницю "; зробити їстівної ";. опис приготування: 1. Стиглі ягоди брусниці промити і опустити в киплячу воду на 3-4 хвилини. 2. Не д...

читати далі
Брусниця з цукром на зиму

Брусниця з цукром на зиму

брусниця — просто джерело цінних компонентів і вітамінів, її варто включати в свій раціон взимку. розповім вам, як приготувати брусницю з цукром на зиму — швидко, смачно, недорого і дуже корисно. опис приготування: брусниця, завдяки своєму гіркуватий смак, вимагає використання досить великої к...

читати далі