Тістечко «зимовий абрикос»
(покроковий рецепт з фото)
Це тістечко знайоме мені з дитинства, мама часто його пекла. Воно асоціюється у мене з казкою. Це дивовижно красива і ну дуже смачна випічка. Обов'язково спробуйте!
Для фарбування тістечок я використовую морквяний сік. Якщо ви хочете добитися більш інтенсивного кольору, купите харчовий барвник. Масло дістаньте заздалегідь з холодильника, воно повинно бути м'яким. Також стане в нагоді будь-яка зелень для завершення декору! Отже, дивіться мій рецепт, як приготувати тістечко "зиязикай абрикос"!
- Борошно - 250 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 75 грам
- Молоко - 60 мілілітрів
- Вершкове масло - 60 грам
- Апельсинова цедра - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Згущене молоко - 100 грам (крем)
- Цукор - 100 грам (обсипання)
- Морквяний сік - 100 мілілітрів (або барвник харчовий)
- Листочки м'яти, петрушки або меліси - 20 штук
Підготуйте продукти. Приступимо!
Віночком змішайте цукор і яйце.
Влийте тепле молоко, м'яке масло. Перемішайте віночком.
Всипте борошно, змішану з розпушувачем, додайте апельсинову цедру.
Замісити не дуже круте тісто, залиште хвилин на 10 полежати.
Розділити тісто 40 шматочків. Скачайте шматочки в кульки. Розкладіть на пекарської папері їх на відстані один від одного. Трохи притисніть, щоб вийшли півсфери. Прогрейте духовку до 180 градусів.
Випікайте до рум'яної скоринки. Випічка кожної партії за часом може зайняти хвилин 15. Зніміть, остудіть половинки.
Згущене молоко повинна бути холодною, з холодильника. Змастіть половинки "абрікосок" згущеним молоком і з'єднайте між собою, вибирайте половинки приблизно однакового розміру. Занурюйте кожне тістечко спочатку в морквяний сік або барвник, потім обвалюють у цукрі.
Останній штрих: вставте в тістечка по листочку зелені. Готово! Тепер загорніть тістечка в харчову плівку і залиште на 2 годину, їм потрібно дозріти. Після чого сміливо подавайте до столу! приємного!