Рецепт Тушковані баклажани з помідорами фото

Тушковані баклажани з помідорами
(покроковий рецепт з фото)

Середземноморська кухня
Овочі , Баклажан
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 40 хв.

Тушковані баклажани з помідорами - легке літнє блюдо. Готується швидко, головне - зібрати всі інгредієнти гарної якості. Блюдо нехитре, тому його смак залежить від якості інгредієнтів.

Опис приготування:

Тушковані баклажани з помідорами - це чергове блюдо багатьох середземноморських народів. Я часто його їла в Краснодарському краї, тепер постійно готую його вдома. До вашої уваги - найпростіший рецепт тушкованих баклажанів з помідорами. Смак його змінюється від будь-якої приправи, але завжди воно залишається дуже корисним для здоров'я і смачним. До речі, якщо його готувати для дітей, то обов'язково треба чистити баклажани і знімати шкірку з помідорів. Ну і, звичайно, спеції і зелень додавати акуратно. Пробуйте, нюхайте. Коли страва готова, від нього виходить чудовий аромат. Я готовність визначаю саме по запаху. Успіхів!

  • Баклажан - 2 штуки
  • Помідор - 4-5 штук
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Масло оливкове - 20 грам
  • Сіль - 1 За смаком
  • Спеції - 1 За смаком
тушковані баклажани з помідорами - фото крок 1
Порізати баклажан шматочками, вимочити в воді 15 хвилин, обсушити.
тушковані баклажани з помідорами - фото крок 2
Помідори дрібно нарізати.
тушковані баклажани з помідорами - фото крок 3
Порізати цибулю, і часник.
тушковані баклажани з помідорами - фото крок 4
У розігріту сковорідку налити масло, додати баклажани, помідори, цибуля. Обсмажувати на сильному вогні 5-7 хвилин до золотистого кольору.
тушковані баклажани з помідорами - фото крок 5
Додати спеції, долити півсклянки води, тушкувати на слабкому вогні до готовності під кришкою приблизно 20-25 хв. Якщо помідори дадуть мало соку можна додати ще води.

Схожі рецепти