Тушковані баклажани з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 40 хв.
Тушковані баклажани з помідорами - легке літнє блюдо. Готується швидко, головне - зібрати всі інгредієнти гарної якості. Блюдо нехитре, тому його смак залежить від якості інгредієнтів.
Опис приготування:
Тушковані баклажани з помідорами - це чергове блюдо багатьох середземноморських народів. Я часто його їла в Краснодарському краї, тепер постійно готую його вдома. До вашої уваги - найпростіший рецепт тушкованих баклажанів з помідорами. Смак його змінюється від будь-якої приправи, але завжди воно залишається дуже корисним для здоров'я і смачним. До речі, якщо його готувати для дітей, то обов'язково треба чистити баклажани і знімати шкірку з помідорів. Ну і, звичайно, спеції і зелень додавати акуратно. Пробуйте, нюхайте. Коли страва готова, від нього виходить чудовий аромат. Я готовність визначаю саме по запаху. Успіхів!
- Баклажан - 2 штуки
- Помідор - 4-5 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Масло оливкове - 20 грам
- Сіль - 1 За смаком
- Спеції - 1 За смаком
Порізати баклажан шматочками, вимочити в воді 15 хвилин, обсушити.
Помідори дрібно нарізати.
Порізати цибулю, і часник.
У розігріту сковорідку налити масло, додати баклажани, помідори, цибуля. Обсмажувати на сильному вогні 5-7 хвилин до золотистого кольору.
Додати спеції, долити півсклянки води, тушкувати на слабкому вогні до готовності під кришкою приблизно 20-25 хв. Якщо помідори дадуть мало соку можна додати ще води.