Тушковані баклажани з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви постите або хочете зробити розвантажувальний день, можете приготувати тушковані баклажани з грибами в домашніх умовах. Ця страва дуже легке, смачне, просте і недороге.
Іноді хочеться зробити розвантажувальні дні або повечеряти легким стравою. Так, тушковані баклажани з грибами в домашніх умовах - ідеальний варіант пісного вечері. Готується блюдо дуже швидко і подається як самостійне блюдо або як закуска перед основною стравою.
- Баклажани - 1 штука
- Перець болгарський - 2 штуки
- Печериці - 300 грам
- Цибуля - 1 штук
- Морква - 1 штука
- Зелень петрушки - За смаком
- Сіль і спеції - За смаком
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Часник - 2 зубчики
1. Приголомшливе легке блюдо, яке можна готувати цілий рік. Набір продуктів - доступний і недорогий.
2. Нарізаємо баклажани кубиками, присипаємо сіллю, перемішуємо і даємо постояти, поки не піде вся гіркота. Тим часом можна нарізати інші овочі.
3. Нарізаємо солодкий перець.
4. Печериці (можна використовувати гливу або лісові гриби, але в такому випадку - попередньо їх обробити) промиваємо та нарізаємо.
5. В самому кінці шаткуємо зелень петрушки і часник.
6. Відправляємо на сковороду на рослинному маслі смажитися баклажани і солодкий перець. Поки овочі смажаться, подрібнюємо цибулю і моркву і відправляємо до овочів (через 5 хвилин).
7. Потім відправляємо гриби. roza_ker, постійно помішуючи. В самому кінці відправляємо зелень і часник. Заливаємо 50 мл води, накриваємо кришкою і тушкуємо близько 15 хвилин на слабкому вогні.
8. Сіль і спеції додаємо до смаку. Я зазвичай використовую суміші перцем і трави, а також приправи для рагу. Подаємо тушковані баклажани з грибами в гарячому або холодному вигляді.