Рецепт Тушковані баклажани з грибами фото

Тушковані баклажани з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Середземноморська кухня
Овочі , Баклажан , Гриби , Печериці
Пісні страви , Роздільне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Рагу
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви постите або хочете зробити розвантажувальний день, можете приготувати тушковані баклажани з грибами в домашніх умовах. Ця страва дуже легке, смачне, просте і недороге.


Опис приготування:

Іноді хочеться зробити розвантажувальні дні або повечеряти легким стравою. Так, тушковані баклажани з грибами в домашніх умовах - ідеальний варіант пісного вечері. Готується блюдо дуже швидко і подається як самостійне блюдо або як закуска перед основною стравою.

  • Баклажани - 1 штука
  • Перець болгарський - 2 штуки
  • Печериці - 300 грам
  • Цибуля - 1 штук
  • Морква - 1 штука
  • Зелень петрушки - За смаком
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Часник - 2 зубчики
тушковані баклажани з грибами - фото крок 1
1. Приголомшливе легке блюдо, яке можна готувати цілий рік. Набір продуктів - доступний і недорогий.
тушковані баклажани з грибами - фото крок 2
2. Нарізаємо баклажани кубиками, присипаємо сіллю, перемішуємо і даємо постояти, поки не піде вся гіркота. Тим часом можна нарізати інші овочі.
тушковані баклажани з грибами - фото крок 3
3. Нарізаємо солодкий перець.
тушковані баклажани з грибами - фото крок 4
4. Печериці (можна використовувати гливу або лісові гриби, але в такому випадку - попередньо їх обробити) промиваємо та нарізаємо.
тушковані баклажани з грибами - фото крок 5
5. В самому кінці шаткуємо зелень петрушки і часник.
тушковані баклажани з грибами - фото крок 6
6. Відправляємо на сковороду на рослинному маслі смажитися баклажани і солодкий перець. Поки овочі смажаться, подрібнюємо цибулю і моркву і відправляємо до овочів (через 5 хвилин).
тушковані баклажани з грибами - фото крок 7
7. Потім відправляємо гриби. roza_ker, постійно помішуючи. В самому кінці відправляємо зелень і часник. Заливаємо 50 мл води, накриваємо кришкою і тушкуємо близько 15 хвилин на слабкому вогні.
тушковані баклажани з грибами - фото крок 8
8. Сіль і спеції додаємо до смаку. Я зазвичай використовую суміші перцем і трави, а також приправи для рагу. Подаємо тушковані баклажани з грибами в гарячому або холодному вигляді.

Схожі рецепти