Рецепт Тушковані баклажани під соусом фото

Тушковані баклажани під соусом
(покроковий рецепт з фото)

Середземноморська кухня
Овочі, Молочні продукти, Баклажан
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Такий рецепт доведеться багатьом господиня за смаком. Ситні і ніжні тушковані баклажани можуть подаватися до столу самостійно або як гарнір до м'ясних і рибних страв.

Це дуже смачне осіннє блюдо для зайнятої господині, коли готувати особливо ніколи, але дуже хочеться зробити щось ситне і корисне. Не раз виручить вас, розповідаю, як приготувати тушковані баклажани під соусом.

  • Баклажан - 4 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Крем - 100 мілілітрів
  • Сіль, цукор, спеції - За смаком (будь-які на ваш вибір)
тушковані баклажани під соусом - фото крок 1
Баклажани потрібно вимити і нарізати соломкою, попередньо обрізавши "хвостики" .
тушковані баклажани під соусом - фото крок 2
Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
тушковані баклажани під соусом - фото крок 3
На рослинному маслі обсмажте його до легкої м'якості. Він не повинен зарум'яниться, так як в такому випадку в страві з'явиться гіркота.
тушковані баклажани під соусом - фото крок 4
Додайте баклажани, перемішайте. Гасіть під кришкою, помішуючи.
тушковані баклажани під соусом - фото крок 5
До баклажанів додайте сіль, грибную приправу (або приправу до грибам), трохи цукру. Перемішайте.
тушковані баклажани під соусом - фото крок 6
Додайте сметану. Перемішайте. Можна додати часник, попередньо пропустивши його через прес (я не кладу). Вимикаємо.
тушковані баклажани під соусом - фото крок 7
Блюдо перекладаємо в тарілку і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти