Тушковані баклажани під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Такий рецепт доведеться багатьом господиня за смаком. Ситні і ніжні тушковані баклажани можуть подаватися до столу самостійно або як гарнір до м'ясних і рибних страв.
Це дуже смачне осіннє блюдо для зайнятої господині, коли готувати особливо ніколи, але дуже хочеться зробити щось ситне і корисне. Не раз виручить вас, розповідаю, як приготувати тушковані баклажани під соусом.
- Баклажан - 4 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Крем - 100 мілілітрів
- Сіль, цукор, спеції - За смаком (будь-які на ваш вибір)
Баклажани потрібно вимити і нарізати соломкою, попередньо обрізавши "хвостики" .
Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
На рослинному маслі обсмажте його до легкої м'якості. Він не повинен зарум'яниться, так як в такому випадку в страві з'явиться гіркота.
Додайте баклажани, перемішайте. Гасіть під кришкою, помішуючи.
До баклажанів додайте сіль, грибную приправу (або приправу до грибам), трохи цукру. Перемішайте.
Додайте сметану. Перемішайте. Можна додати часник, попередньо пропустивши його через прес (я не кладу). Вимикаємо.
Блюдо перекладаємо в тарілку і подаємо до столу. Смачного!