Рецепт Баклажани тушковані з м'ясом фото

Баклажани тушковані з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Баклажан
Роздільне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Смачні, соковиті і дуже ароматні баклажани тушковані з м'ясом стануть відмінним варіантом для обіду або вечері.

Опис приготування:

1. Рецепт приготування баклажанів тушкованих з м'ясом виключно простий. Для початку необхідно помити і обсушити м'ясо. Використовувати можна як свинину, так і яловичину. Нарізати м'ясо невеликими порційними шматочками.

2. На сковороді розігріти трохи рослинного масла і відправити туди м'ясо. На великому вогні обсмажити до золотистої скоринки.

3. Тим часом можна зайнятися баклажанами. Їх необхідно вимити, очистити від шкірки і нарізати середніми шматочками.

4. Коли м'ясо підсмажиться, відправити до нього баклажани. Так як баклажани досить сильно вбирають масло, відразу на сковороду можна додати воду або бульйон, щоб страва не було дуже жирним.

5. Посолити і поперчити за смаком. Накрити кришкою і тушкувати до готовності. Це може зайняти від 45 хвилин 1.5 годин - все залежить від виду м'яса і розміру шматочків. При необхідності доливати воду або бульйон.

6. Для 10-15 хвилин до готовності очистити часник і видавити через прес (можна натерти на тертці). Додати в сковороду розмарин і часник.

От і все, ароматні і дуже смачні баклажани тушковані з м'ясом в домашніх умовах готові.

  • М'ясо - 500 грам
  • Баклажани - 1-2 штук
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Розмарин - 1 щіпка
1. Рецепт приготування баклажанів тушкованих з м'ясом виключно простий. Для початку необхідно помити і обсушити м'ясо. Використовувати можна як свинину, так і яловичину. Нарізати м'ясо невеликими порційними шматочками.

2. На сковороді розігріти трохи рослинного масла і відправити туди м'ясо. На великому вогні обсмажити до золотистої скоринки.

3. Тим часом можна зайнятися баклажанами. Їх необхідно вимити, очистити від шкірки і нарізати середніми шматочками.

4. Коли м'ясо підсмажиться, відправити до нього баклажани. Так як баклажани досить сильно вбирають масло, відразу на сковороду можна додати воду або бульйон, щоб страва не було дуже жирним.

5. Посолити і поперчити за смаком. Накрити кришкою і тушкувати до готовності. Це може зайняти від 45 хвилин 1.5 годин - все залежить від виду м'яса і розміру шматочків. При необхідності доливати воду або бульйон.

6. Для 10-15 хвилин до готовності очистити часник і видавити через прес (можна натерти на тертці). Додати в сковороду розмарин і часник.

От і все, ароматні і дуже смачні баклажани тушковані з м'ясом в домашніх умовах готові.

Схожі рецепти