Баклажани з кабачками тушковані
(покроковий рецепт з фото)
Шукайте рецепт смачного і низькокалорійного страви? Тоді пропоную вашій увазі досить просто, швидкий і дуже апетитний варіант - баклажани з кабачками тушковані.
Вельми просте, але при цьому досить смачна страва, яке обов'язково сподобається всім любителям овочів - це баклажани з кабачками тушковані.
- Баклажан - 1 штука
- Кабачок - 1 штука
- Перецьь солодкий - 1 штука
- Помідори - 3-4 штук
- Цибулина - 1 штука
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Червоне вино - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 щіпка
- Сушені трави - 1 щіпка
1. Рецепт приготування баклажанів з кабачками тушкованих досить простий. Для початку необхідно вимити і нарізати невеликими шматочками баклажан. Посолити і залишити на деякий час.
2. Тим часом можна зайнятися помідорами. Їх потрібно вимити, зробити зверху невеликий надріз і залити окропом. Через пару хвилин остудити під холодною водою і зняти шкірку.
3. Потім промити під проточною водою баклажани і обсушити. На сковороді нагріти трохи рослинного масла і відправити туди баклажани на 3-5 хвилин. Дістати і відправити в глибоку миску. Щоб зробити страву більш корисним, можна і не обсмажувати попередньо.
4. Також вимити і нарізати потрібно кабачок (можна цукіні). Покласти кабачки на ту ж сковороду і також обсмажити близько 3 хвилин. Потім дістати і відправити до баклажанів.
5. Солодкий перець вимити, просушити, очистити від насіння і хвостика, нарізати середніми шматочками. При бажанні також відправити на сковороду і обсмажити пару хвилин. Викласти до кабачків.
6. Цибулину очистити і нарізати півкільцями. Додати до овочів, все ретельно перемішати. Викласти в сотейник. Посолити і поперчити за смаком, додати дрібку цукру і сушені трави за смаком. Помідори, очищені від шкірки, нарізати кубиками і додати до овочів.
7. Завершальним акордом буде червоне вино. От і все, баклажани з кабачками тушковані в домашніх умовах будуть готові через 20-40 хвилин (а залежно від розміру шматочків). Перед подачею блюдо можна прикрасити свіжою зеленню.