Рецепт Тушковані баклажани з м'ясом фото

Тушковані баклажани з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
М'ясо , Овочі , Баклажан , Фарш
Пісні страви , Роздільне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 40 хв.

Вашій щоденній меню не вистачає різноманітності? можливо, вам припаде до смаку цей класний і зовсім нескладний рецепт. Апетитні, пікантні баклажани в азіатському стилі з фаршем. Шалено смачно!

Опис приготування:

Це рецепт гарний тим, що все досить просто і швидко. Блюдо виходить досить цікавим, але при цьому цілком підійде для звичайного обіду або вечері. В даному випадку використовується фарш, але ви можете взяти і шматочок м'яса і нарізати його дрібно. Подавати блюдо до столу я особисто рекомендую з рисом, але цілком можна обійтися і без гарніру.

Отже, давайте розбиратися, як приготувати тушковані баклажани з м'ясом.

  • Баклажани - 2 штуки(+ сіль)
  • Фарш - 200 грам
  • Імбир - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 3 чайних ложки
  • Сіль і цукор - 1 щіпка
  • Часник - 2 зубчики
  • Соєвий соус - 3-4 чайних ложок
  • Зелена цибуля - За смаком
  • Перець - За смаком
тушковані баклажани з м'ясом - фото крок 1
1. Баклажани вимийте, обсушити, наріжте шматочками. Рясно посоліть і залиште хвилин на 10. Це допоможе позбавити їх від гіркоти.
Фарш з'єднайте з подрібненим імбиром і дрібкою солі. Додайте ложку соєвого соусу і залиште маринуватися.
тушковані баклажани з м'ясом - фото крок 2
2. Після промийте баклажани як слід під проточною водою і добре обсушити.
тушковані баклажани з м'ясом - фото крок 3
3. На сковороді розігрійте трохи рослинного масла. Викладіть баклажани і на сильному вогні обсмажте хвилин 5-7, помішуючи.
тушковані баклажани з м'ясом - фото крок 4
4. На окремій сковороді обсмажте трохи фарш.
тушковані баклажани з м'ясом - фото крок 5
5. Перекладіть фарш до баклажанів. Додайте часник, дрібку цукру, соєвий соус, перець за смаком. Акуратно перемішайте і залиште гаситися на повільному вогні до готовності (близько 15 хвилин).
тушковані баклажани з м'ясом - фото крок 6
6. Перед подачею можна присипати зверху жменею зеленої цибулі.
Смачного!

Схожі рецепти