Тушковані баклажани з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Вашій щоденній меню не вистачає різноманітності? можливо, вам припаде до смаку цей класний і зовсім нескладний рецепт. Апетитні, пікантні баклажани в азіатському стилі з фаршем. Шалено смачно!
Це рецепт гарний тим, що все досить просто і швидко. Блюдо виходить досить цікавим, але при цьому цілком підійде для звичайного обіду або вечері. В даному випадку використовується фарш, але ви можете взяти і шматочок м'яса і нарізати його дрібно. Подавати блюдо до столу я особисто рекомендую з рисом, але цілком можна обійтися і без гарніру.
Отже, давайте розбиратися, як приготувати тушковані баклажани з м'ясом.
- Баклажани - 2 штуки(+ сіль)
- Фарш - 200 грам
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 3 чайних ложки
- Сіль і цукор - 1 щіпка
- Часник - 2 зубчики
- Соєвий соус - 3-4 чайних ложок
- Зелена цибуля - За смаком
- Перець - За смаком
1. Баклажани вимийте, обсушити, наріжте шматочками. Рясно посоліть і залиште хвилин на 10. Це допоможе позбавити їх від гіркоти.
Фарш з'єднайте з подрібненим імбиром і дрібкою солі. Додайте ложку соєвого соусу і залиште маринуватися.
Фарш з'єднайте з подрібненим імбиром і дрібкою солі. Додайте ложку соєвого соусу і залиште маринуватися.
2. Після промийте баклажани як слід під проточною водою і добре обсушити.
3. На сковороді розігрійте трохи рослинного масла. Викладіть баклажани і на сильному вогні обсмажте хвилин 5-7, помішуючи.
4. На окремій сковороді обсмажте трохи фарш.
5. Перекладіть фарш до баклажанів. Додайте часник, дрібку цукру, соєвий соус, перець за смаком. Акуратно перемішайте і залиште гаситися на повільному вогні до готовності (близько 15 хвилин).
6. Перед подачею можна присипати зверху жменею зеленої цибулі.
Смачного!
Смачного!