Грушевий пиріг на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Простий, але неймовірно смачний пиріг з грушами. Випічка ніжна, буквально тане в роті, неодмінно спробуйте!
Приготувати грушевий пиріг на кефірі зможе навіть дитина. Рецепт дуже простий, а ось результат радує. Пиріг виходить дуже смачний, ви полюбите його з першого шматочка! Груші за бажанням можна замінити будь-якими фруктами, головне, щоб вони були не переспілі і не перетворилися в кашу.
- Цукор - 250 грам
- Яйце - 3 штуки
- Ванільний цукор - 10 грам
- Кефір - 130 грам
- Борошно - 165 грам
- Сода - 1/3 чайних ложки
- Рослинна олія - 60 грам
- Груша - 2-3 штук
Підготуйте всі інгредієнти.
З'єднайте яйця і цукор.
Збийте міксером до утворення білої піни.
Додайте кефір і рослинне масло.
Перемішайте. Додайте борошно і соду.
Перемішайте все ще раз до однорідного стану.
Груші помийте, обсушити і наріжте часточками.
Форму для випічки (у мене приблизно 27 см. В діаметрі) змастіть маслом і присипте борошном або манкою. Вилийте тісто, а зверху розкладіть груші. Випікайте в духовці при температурі 200 градусів близько 30 хвилин.
Пиріг повинен добре підрум'янитися.
Подавайте з чаєм, кави або молоком. Смачного!