Грушевий перевернутий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Як любитель випічки можу зі знанням справи поставити цьому пирогу найвищу оцінку за будь шкалою. Ніжний, смачний, та до того ж ще і простий у приготуванні десерт. Що ще побажати?
Грушевий пиріг готуйте так: обсмажте очищені груші на вершковому маслі з цукром до м'якості. Потім викладіть їх в форму для випікання, посипте мигдалем і залиште до повного охолодження. Потім викладіть поверх груш тісто і випікання в духовці протягом 25 хвилин при 180 градусах. Готовий пиріг переверніть з форми на велику тарілку. При подачі можна прикрасити збитими вершками. Приємного чаювання!
- Груші - 600 грам
- Коричневий цукор - 70 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Мелений мигдаль - 30 грам
- Готове листкове тісто - 250 грам
Груші очистіть, видаліть насіння і розріжте навпіл. Розтопити вершкове масло, посипте цукром і обсмажте груші до м'якості.
Форму для випікання змастіть вершковим маслом і викладіть груші.
Посипте меленим мигдалем і залиште до повного охолодження.
Готове тісто викладіть поверх груш і рівномірно розподіліть. Випікайте пиріг у духовці при 180 градусах протягом 25 хвилин. Потім переверніть пиріг з форми на велику тарілку. При подачі можна прикрасити збитими вершками.