Рецепт Перевернутий яблучний пиріг з карамеллю фото

Перевернутий яблучний пиріг з карамеллю
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто , Фрукти , Яблука , Карамель
Рецепти без шкоди
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Подивіться мій рецепт перевернутого яблучного пирога з цукровою карамеллю. Виходить шалено смачний пиріг з яблуками.

Опис приготування:

Такий пиріг ще називають"яблучний пиріг перевертень" . Пиріг ідеально подавати зі збитими вершками і чашкою кави. Пригощайтеся!

  • Яблук - 6 штук
  • Лимона - 1/2 штуки
  • Вершкового масла - 6 Ст. Ложок
  • Лист листкового тіста - 1 штука
перевернутий яблучний пиріг з карамеллю - фото крок 1
1. Яблука очистити, розрізати навпіл і видалити серцевину. Потім розрізати на четвертинки. Перемішати яблука з лимонним соком і 1/3 склянки цукру в мисці. Дати постояти протягом 15 хвилин, поки яблука не пустять сік і не просочаться цукром.
перевернутий яблучний пиріг з карамеллю - фото крок 2
2. Розтопити вершкове масло в сковороді на середньому вогні. Насипати залишився 1 стакан цукру і варити, помішуючи, до кольору блідої карамелі.
перевернутий яблучний пиріг з карамеллю - фото крок 3
3. Зняти з вогню, викласти яблука в один шар. Додати решту яблука, формуючи другий шар і починаючи від центру. Повернути Скородом на плиту і варити яблука в карамелі ще 20-25 хвилин на сильному вогні. Ложкою поливати яблука карамеллю з сковороди.
перевернутий яблучний пиріг з карамеллю - фото крок 4
4. Розігріти духовку до 200 градусів. Розкачати лист листкового тіста в коло діаметром 13 см. Зробити чотири отвори в тесті. Зняти сковороду з вогню і знову і викласти тісто над яблуками. Заправити краю під яблука і випікати до тих пір, поки тісто не стане золотистого кольору, близько 20 хвилин.
перевернутий яблучний пиріг з карамеллю - фото крок 5
5. Перевернути пиріг на блюдо. Якщо яблука прилипли до сковороди, зішкребти їх шпателем. Готовий пиріг відразу ж подавати зі збитими вершками.

Схожі рецепти