Простий перевернутий яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Хто любить запечені яблучка з карамельною скоринкою і чуточкой тесту в пирозі? Цей смачний яблучний пиріг саме для вас! Крім того, пиріг виходить приголомшливо красивим. Запрошую на дегустацію!
Приготувати перевернутий яблучний пиріг дуже просто. Весь процес розбитий на два етапи: спершу запікаємо яблука, потім додаємо мінімум тесту. Подробиці дивіться в покроковому рецепті.
- Яблука - 1 кілограм (кисло-солодкі, тверді - Симиренко или Антоновка)
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 40 грам
- Ванілін - 1 щіпка (або кришка - 1/2 немає. Л.)
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
Яблука вимийте обсушити, не очищайте.
Дно форми (діаметр - 20 см) простелена пергаментом для випічки. Висипати 1/2 склянки цукру, розкладіть шматочки вершкового масла.
Великі яблука розріжте на 8 Dolek (маленькі на шість), видаліть насінну коробочку. Часточки розкладіть щільно по дну форми шкіркою вниз. Посипте 1/2 склянки цукру, розмістіть зверху залишилися часточки яблук. Поставте запікатися в духовку при 200 градусах приблизно на 60 хвилин. Яблука повинні стати м'якими, але не розвалитися. Дайте їм охолонути хвилин 10.
Поки яблука остигають, приготуйте тісто. Підготуйте продукти. Всього по три: 3 яйця, 3 ст. L. Цукру, 3 ст. L. Борошна.
У чаші з'єднайте яйця і цукор. Збийте їх міксером на великих оборотах в пишну світлу піну.
Просійте борошно, умішайте акуратно лопаткою, зберігаючи пишність маси.
Вилийте тісто на запечені яблука. Поставте пиріг в духовку запікатися на 10-15 хвилин при 220 градусах.
Готовому пирогу дайте охолонути в формі.
Переверніть яблучний пиріг на блюдо. Приємного чаювання!