Перевернутий яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-10
Час приготування: 50 хв.
Перевернутий яблучний пиріг - теплий десерт для холодних осінніх вечорів. Солодкий відтінок карамелі і одночасно терпкий смак яблук створюють прекрасне поєднання.
Опис приготування:
Дивимося рецепт приготування перевернутого яблучного пирога! Для цього пирога найкраще підійдуть міцні яблука. Щоб перевірити готовність, проткніть коржі зубочисткою, якщо вона суха, Це тісто майже. Зачекайте близько 5 хвилин, щоб коржі охололи. Потім прикладіть форми переверніть форму над тарілкою, пиріг залишиться на ній. Те ж саме виконайте з другою формою. Хай щастить!
- Яблука - 5 штук
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Ванілін - 4 чайних ложки
- Лимонний сік - ½ Ст. Ложок
- Борошно - 1 ½ Склянок
- Розпушувач - 1 ½ Чайних ложок
- Сіль - ½ Чайних ложок
- Яйця - 3 штуки
- Вершкове масло - 9 Ст. Ложок (розтопленого і охолодженого )
- Круглі форми для запікання - 2 штуки
Розігрійте духовку до 350 градусів. Очистіть яблука, видаліть серцевину і наріжте скибочками, так, як це показано на фото.
Розтопити масло в сковороді. Викладіть яблука, додайте коричневий цукор, ванілін і лимонний сік. Яблука повинні трохи пом'якшиться.
Викладіть яблука в дві круглі форми для запікання і вилийте туди ж накопичився сироп.
Змішайте борошно з розпушувачем і сіллю. Відкладіть в сторону.
В іншу миску розбийте яйця і змішайте з цукром. Додайте сметану, розтоплене вершкове масло і гарненько розмішайте. Тепер змішайте з сухими інгредієнтами, які знаходяться в першій мисці (мука, ризрихлітель і сіль). Акуратно збийте.
Готове тісто рівномірно розподіліть в форми для запікання, поверх яблук. Випікаємо близько 30 хвилин, до золотистого кольору.