Оселедець з коропа
(покроковий рецепт з фото)
Справжнє свято смаку - оселедець з коропа замаринована протягом 3 днів. Її можна приготувати як з покупної, так і з спійманої риби, головне - терпляче дочекатися закінчення маринування!
Маринована риба - чудова закуска для будь-якого гарніру з картоплі або свіжих овочів. Її подають під чарочку біленької, з пивом. Маринується риба протягом 3 днів і це уязик обов'язкова, щоб виключити неприємні наслідки!
- Короп - 1, 2 кілограма (філе)
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 кілограма
- Оцет 9% - 3 Ст. Ложки
- Вода холодна - 0, 5 L
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки

Підготуйте зазначені інгредієнти. Використовуйте філе коропа, видаляючи голову, хвіст, плавники - з них можна зробити юшку.

Рибу очистіть від луски і нутрощів, ретельно промийте. Наріжте порційними шматочками філе. Змішайте сіль, цукор і чорний перець. Натріть кожен шматочок сумішшю спецій з обох сторін і викладіть в глибоку ємність. Помістіть в холодильник на добу.

Через зазначений час спеції вбереться, а риба виділить рідина. Промийте всі шматочки філе в воді.

Наріжте їх порційними шматочками і викладіть в глибоку ємність.

Ріпчасту цибулю очистіть від шкірки, промийте і наріжте півкільцями. Додайте до рибної нарізки.

Перемішайте рибу з цибулею і наповніть банку. Вмішайте в воду столовий оцет.

Залийте маринадом рибу в банку і закрийте ємність кришкою. Потрусите банку, щоб вміст перемішалося. Помістіть в холодильник на 1-2 дня. За бажанням додайте пару лаврового листя.

Через зазначений час витягніть шматочки коропа з маринаду і викладіть на тарілку. Перед подачею збризніть рослинним маслом.