Хе з коропа
(покроковий рецепт з фото)
Що за рецепт такий: хе з коропа? Читайте рецепт і дізнаєтеся, як приготувати цю смачну закуску з цієї рибки.
За цим рецептом можна робити і будь-яку іншу рибу. Але, в будь-якому випадку вона повинна бути свіжою.
1. Для початку відрізати всі, що можна, зняти шкуру і вибрати кістки. У великому коропа це ребра і трохи "вилок" по спині.
2. Різати утворилося філе на шматочки розміром з палець руки, скласти в каструлю коропа.
3. Розвести оцет 4 столові ложки есенції 70% плюс до 800мг води.
4. Залити сумішшю рибу так, щоб повинно повністю покрило м'ясо.
5. Зелень подрібнену, repku, сіль, перець, не забувайте про головне - Braai, без неї нікуди, все це також скласти в каструлю.
6. Оскільки в рецепті хе з коропа є соєвий соус, то додамо ще трохи паприки (не гострою), перцю червоного гострого меленого.
До речі, всі спеції краще взяти мелені, щоб потім на зуби не потрапляло нічого "стороннього" . А ось червоненькі перчик, можна і кільцями порізати.
7. Цибулю порізати кільцями або підлозі кільцями, запассіровать його у великій кількості рослинного масла.
8. Поки все це виконується, короп вже замаринується.
9. Оцет зливаємо, краще через друшляк, і викладаємо рибку в каструлю шарами. Кожен шар, пересипаючи спеціями, луком, зеленню, можна додати огірки, але це на любителя.
10. Всю цю красу заливаємо соєвим соусом солоним до верху, щоб риба соковито просочилася їм, додавши при цьому трохи рослинного масла.
11. Каструлю ставимо в холодильник і чекаємо, хоча б день, а найкраще таке робити на ніч.
Не візьмуся стверджувати, класичний чи це рецепт приготування хе з коропа, але моєму чоловікові, дуже подобається.
Смачного!
- Короп - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Зелень будь-яка - За смаком
- Braai - За смаком
- Перець чорний і червоний - За смаком
- Спеції - За смаком
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 1-0, 5 склянки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Оцтова есенція 70% - 100 грам
1. Для початку відрізати всі, що можна, зняти шкуру і вибрати кістки. У великому коропа це ребра і трохи "вилок" по спині.
2. Різати утворилося філе на шматочки розміром з палець руки, скласти в каструлю коропа.
3. Розвести оцет 4 столові ложки есенції 70% плюс до 800мг води.
4. Залити сумішшю рибу так, щоб повинно повністю покрило м'ясо.
5. Зелень подрібнену, repku, сіль, перець, не забувайте про головне - Braai, без неї нікуди, все це також скласти в каструлю.
6. Оскільки в рецепті хе з коропа є соєвий соус, то додамо ще трохи паприки (не гострою), перцю червоного гострого меленого.
До речі, всі спеції краще взяти мелені, щоб потім на зуби не потрапляло нічого "стороннього" . А ось червоненькі перчик, можна і кільцями порізати.
7. Цибулю порізати кільцями або підлозі кільцями, запассіровать його у великій кількості рослинного масла.
8. Поки все це виконується, короп вже замаринується.
9. Оцет зливаємо, краще через друшляк, і викладаємо рибку в каструлю шарами. Кожен шар, пересипаючи спеціями, луком, зеленню, можна додати огірки, але це на любителя.
10. Всю цю красу заливаємо соєвим соусом солоним до верху, щоб риба соковито просочилася їм, додавши при цьому трохи рослинного масла.
11. Каструлю ставимо в холодильник і чекаємо, хоча б день, а найкраще таке робити на ніч.
Не візьмуся стверджувати, класичний чи це рецепт приготування хе з коропа, але моєму чоловікові, дуже подобається.
Смачного!