Рецепт Риба з коропа фото

Риба з коропа
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Карась
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Риба
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Хочу розповісти, як приготувати балик з карася. Виходить дуже смачна закуска, яка сподобається всім любителям рибних страв. Смачно, ситно, а готувати легко!

Опис приготування:

Цей простий рецепт балика з карася сподобається тим, хто не любить довго готувати, але обожнює ситні і смачні закуски. Від вас тут роботи потрібно мало: почистити та посолити рибу. А далі все зробить повітря і сіль! До речі, якщо будете сушити на відкритому повітрі, обов'язково укутайте карася марлею, щоб на нього не сідали мухи та інша живність.

  • Карась - 1 кілограм
  • Сіль - 0.5 склянки (можна і більше)
риба з коропа - фото крок 1
1. Рибу ретельно миємо, поділяємо навпіл, як на картинці. Очищаємо від нутрощів, обрізаємо хвіст і голову.
риба з коропа - фото крок 2
2. Видаляємо всі великі кістки, але можна в'ялити і з кістками. Рясно натираємо і посипаємо сіллю, залишаємо на три години. Потім промиваємо рибу і підвішуємо сушитися на день на відкритому повітрі (або два дня - у ванні).
риба з коропа - фото крок 3
3. У мене виходить балик середнього в'ялення, так що, якщо любите суху закуску, тримайте на день-два довше, ніж я вказала до цього. Хай щастить!

Схожі рецепти