Рецепт Котлети із сома фото

Котлети із сома
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Сом
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 50 хв.

Спеціально для всіх любителів рибних котлет, я відкрию секрет, як зробити неймовірно смачні і ніжні котлети з сома, а якщо ви рибку ще й самі зловите, то таких котлет ціни не буде.

Опис приготування:

Повірте мені, ніщо не зрівняється зі стравами, які готуються з свежесловленной риби, але, коли улов занадто великий, частина видобутку я заморожую, а вже потім насолоджуюся відмінним смаком рибки. Цього разу мій тато приніс три великих сома, одного з яких я відразу ж пустила на котлетки, а інші залишилися на потім. А котлети вийшли такі смачні, що навіть і описати важко, я просто розповім вам, як зробити котлети з сома, а ви вже краще самі спробуйте. Взагалі у цієї риби дуже м'яке, соковите м'ясо зі злегка солодкуватим смаком, я ще додаю в фарш шматочок вершкового масла, завдяки чому котлети стають неймовірно ніжними. Але не будемо довго говорити, а краще приступимо до приготування, а ось і рецепт котлет з сома з фото.

  • Філе сома - 800 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Кнопка - 2-3 скибочок
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Борошно - За смаком (для панірування)
  • Масло рослинне - За смаком (для обсмажування )
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
котлети із сома - фото крок 1
Для початку нам необхідно відокремити філе від хребта і шкіри. Зробити це дуже легко, так як в сома практично немає кісток.
котлети із сома - фото крок 2
Тепер подрібнюємо філе в блендері або пропускаємо через м'ясорубку.
котлети із сома - фото крок 3
Додаємо попередньо замочений і віджатий батон, подрібнену цибулю, розтерті масло, яйце. Тепер солимо і перчимо і ретельно все перемішуємо до однорідної маси.
котлети із сома - фото крок 4
У сковороді розігріваємо олію і починаємо ліпити котлети. Обвалюють кожну в борошні, а потім викладаємо на сковороду.
котлети із сома - фото крок 5
Обсмажуємо на середньому вогні з обох боків до утворення рум'яної скоринки, потім зменшуємо вогонь, накриваємо сковорідку кришкою і готуємо ще хвилин 10-15. Наші ароматні і смачні котлети готові.

Схожі рецепти