Рецепт Рибні котлети з сома фото

Рибні котлети з сома
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Сом
Для діабетиків
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Котлети

Рибні котлети - це джерело безлічі вітамінів. Особливо це блюдо актуально для дітей, які не особливо шанують настільки корисну рибку. Розповідаю, як приготувати рибні котлети з сома.

Більшість не особливо люблять рибні котлети. При неправильному приготуванні від них може відчуватися запах твані, особливо якщо риба спіймана в дрібній річці. Краще перемолоти рибку через м'ясорубку двічі, щоб не попалися кісточки або шкурка. Готуються котлети з риби так само, як і з м'яса.

  • Сом - 2 кілограма
  • Цибуля - 2 штуки
  • Яйця - 3-4 штук
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Хліб - 4-5 скибочок
  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Соняшникова олія - За смаком
  • Сіль і перець - За смаком
1
Відокремте голову і хвіст від тушки, очистіть рибку, відділи кісток. Вимийте гарненько. Перекрутіть рибу два рази через м'ясорубку.
2
Наріжте хліб скибочками і замочіть їх у молоці, залиште на деякий час, щоб хліб розм'як.
3
Очистіть цибулю і перекрутити його через м'ясорубку, додайте його в рибний фарш, сіль і poperčite.
4
Вершкове масло натріть на крупній тертці, вичавіть хліб і додайте все до фаршу. Приправити сіллю і poperčite.
5
Додайте курячі яйця, якщо фарш здається сухуватий, влейте молоко, в якому замочували хліб, перемішайте.
6
Сковороду розігрійте з рослинним маслом, викладіть котлети і обсмажте їх з двох боків до золотистої скоринки.
7
Подавайте до столу котлети гарячими, з будь-яким гарніром або просто з шматочками хліба.

Схожі рецепти