Котлети із сома без запаху
(покроковий рецепт з фото)
Захотілося смачних рибних котлет? Тоді пора купити на ринку свіжого сома і приготувати котлети з сома без запаху! просто, дуже ситно і смачно - чого ще бажати? Дивіться рецепт і запишіть!
Сом риба своєрідна: з одного боку - в ньому мало кісток, з іншою - риба річкова, харчується падаллю і живе на дні. Тому і запах специфічний. Але, є один секрет. Якщо ви хочете приготувати котлети з сома без запаху, додайте в фарш сиру картоплю з соком лимона. Приємний рибний смак картопля не переб'є, зате позбавить котлети від неприємного запаху.
- Філе сома - 500-600 грам
- Картопля - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Зелена цибуля - 4-5 штук
- Кріп - За смаком
- Борошно пшеничне або панірувальні сухарі - За смаком (для панірування )
- Спеції - За смаком
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Масло для смаження - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Філе сома порубати на дрібні шматки. Але через м'ясорубку не варто пропускати, а то фарш буде занадто однорідним і через це рідким.
Філе сома порубати на дрібні шматки. Але через м'ясорубку не варто пропускати, а то фарш буде занадто однорідним і через це рідким.
Цибулю дрібно поріжте і обсмажте.
Картоплю сиру натріть на тертці і збризніть соком лимона. Додайте до риби обсмажену цибулю, подрібнений часник, картоплю, посічену зелень і зелену цибулю.
Приправити сіллю і poperčite, перемішайте.
Картоплю сиру натріть на тертці і збризніть соком лимона. Додайте до риби обсмажену цибулю, подрібнений часник, картоплю, посічену зелень і зелену цибулю.
Приправити сіллю і poperčite, перемішайте.
Розігрійте сковороду, налийте рослинного (а краще - топленого) масла.
Сформуйте з фаршу котлети і обваляйте їх у борошні або сухарях. Потім обсмажте в олії з кожного боку по кілька хвилин, щоб скоринка схопилася і котлети подрумянились. Потім під закритою кришкою ще тушкуйте хвилин 15-20. Так котлети будуть соковитіше.
Сформуйте з фаршу котлети і обваляйте їх у борошні або сухарях. Потім обсмажте в олії з кожного боку по кілька хвилин, щоб скоринка схопилася і котлети подрумянились. Потім під закритою кришкою ще тушкуйте хвилин 15-20. Так котлети будуть соковитіше.
Готові котлети з сома без запаху можете подати з овочами, вони хороші як в гарячому вигляді, так і в охолодженому. Смачного!