Рецепт М'ясо кози без запаху фото

М'ясо кози без запаху
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Крупи
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви

М'ясо кози зовсім не складно готувати. Але тим не менше слід знати декілька хитрощів, які допоможуть зробити його смачним і корисним, а також ароматним, адже м'ясо кози має специфічний запах.

Секрет приготування смачної козлятини дуже простий. Найголовніше - це додати в блюдо спеції і зелень. Вона прекрасно підкреслить смак козлятини і "переб'є" своєрідний запах, який присутній в цьому м'ясі. Подавати його краще з рисом. Щоб дізнатися, як приготувати м'ясо кози без запаху, читайте цей рецепт.

  • Коза - 2 кілограма
  • Оливкова олія - 1 Склянка
  • Харчова сіль - 8 грам
  • Перець чорний мелений - 5 грам
  • Рис довгозерний - 2 склянки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Цибуля зелена - 100 грам
  • Кріп - 50 грам
  • М'ята - 50 грам
  • Перець духмяний - 3 грами
м'ясо кози без запаху - фото крок 1
М'ясо кози вимийте і зачистите від плівок. Обсушити шматки паперовими рушниками, натріть їх сіллю і перцем. В казанок або глибоку сковороду влийте півсклянки олії, обсмажте на ньому козлятину до рум'яної скоринки, залийте водою і тушкуйте півтори години на повільному вогні.
м'ясо кози без запаху - фото крок 2
Зелена цибуля вимийте і висушіть. Дрібно його наріжте. Ріпчасту цибулю очистіть і вимийте. Нарубаєте його гострим ножем на дрібні кубики.
м'ясо кози без запаху - фото крок 3
У сковороді розігрійте пару ложок рослинного масла. Викладіть до нього нашатковану і зелену цибулю. Злегка обсмажте його на середньому вогні.
м'ясо кози без запаху - фото крок 4
Рис промийте під проточною водою і відкиньте на сито або друшляк. Потім викладіть його до обсмаженої цибулі. Додайте залишки рослинного масла, влийте стакан води і тушкуйте, поки рис повністю не приготується.
м'ясо кози без запаху - фото крок 5
Вимийте м'яту і кріп, обсушити зелень ої зайвої вологи. Дрібно нарубати її ножем. Викладіть зелень до рису і ретельно все перемішайте. Приправити сіллю і poperčite.
м'ясо кози без запаху - фото крок 6
Коли козлятина буде практично готова, викладіть до неї рис і дайте згасити ще пару хвилин. Подавайте в гарячому вигляді.

Схожі рецепти