М'ясо кози без запаху
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо кози зовсім не складно готувати. Але тим не менше слід знати декілька хитрощів, які допоможуть зробити його смачним і корисним, а також ароматним, адже м'ясо кози має специфічний запах.
Секрет приготування смачної козлятини дуже простий. Найголовніше - це додати в блюдо спеції і зелень. Вона прекрасно підкреслить смак козлятини і "переб'є" своєрідний запах, який присутній в цьому м'ясі. Подавати його краще з рисом. Щоб дізнатися, як приготувати м'ясо кози без запаху, читайте цей рецепт.
- Коза - 2 кілограма
- Оливкова олія - 1 Склянка
- Харчова сіль - 8 грам
- Перець чорний мелений - 5 грам
- Рис довгозерний - 2 склянки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Цибуля зелена - 100 грам
- Кріп - 50 грам
- М'ята - 50 грам
- Перець духмяний - 3 грами
М'ясо кози вимийте і зачистите від плівок. Обсушити шматки паперовими рушниками, натріть їх сіллю і перцем. В казанок або глибоку сковороду влийте півсклянки олії, обсмажте на ньому козлятину до рум'яної скоринки, залийте водою і тушкуйте півтори години на повільному вогні.
Зелена цибуля вимийте і висушіть. Дрібно його наріжте. Ріпчасту цибулю очистіть і вимийте. Нарубаєте його гострим ножем на дрібні кубики.
У сковороді розігрійте пару ложок рослинного масла. Викладіть до нього нашатковану і зелену цибулю. Злегка обсмажте його на середньому вогні.
Рис промийте під проточною водою і відкиньте на сито або друшляк. Потім викладіть його до обсмаженої цибулі. Додайте залишки рослинного масла, влийте стакан води і тушкуйте, поки рис повністю не приготується.
Вимийте м'яту і кріп, обсушити зелень ої зайвої вологи. Дрібно нарубати її ножем. Викладіть зелень до рису і ретельно все перемішайте. Приправити сіллю і poperčite.
Коли козлятина буде практично готова, викладіть до неї рис і дайте згасити ще пару хвилин. Подавайте в гарячому вигляді.