Рецепт М'ясо кози без запаху фото

М'ясо кози без запаху
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Крупи
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

М'ясо кози зовсім не складно готувати. Але тим не менше слід знати декілька хитрощів, які допоможуть зробити його смачним і корисним, а також ароматним, адже м'ясо кози має специфічний запах.

Опис приготування:

Секрет приготування смачної козлятини дуже простий. Найголовніше - це додати в блюдо спеції і зелень. Вона прекрасно підкреслить смак козлятини і"переб'є" своєрідний запах, який присутній в цьому м'ясі. Подавати його краще з рисом. Щоб дізнатися, як приготувати м'ясо кози без запаху, читайте цей рецепт.

  • Коза - 2 кілограма
  • Оливкова олія - 1 Склянка
  • Харчова сіль - 8 грам
  • Перець чорний мелений - 5 грам
  • Рис довгозерний - 2 склянки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Цибуля зелена - 100 грам
  • Кріп - 50 грам
  • М'ята - 50 грам
  • Перець духмяний - 3 грами
м'ясо кози без запаху - фото крок 1
М'ясо кози вимийте і зачистите від плівок. Обсушити шматки паперовими рушниками, натріть їх сіллю і перцем. В казанок або глибоку сковороду влийте півсклянки олії, обсмажте на ньому козлятину до рум'яної скоринки, залийте водою і тушкуйте півтори години на повільному вогні.
м'ясо кози без запаху - фото крок 2
Зелена цибуля вимийте і висушіть. Дрібно його наріжте. Ріпчасту цибулю очистіть і вимийте. Нарубаєте його гострим ножем на дрібні кубики.
м'ясо кози без запаху - фото крок 3
У сковороді розігрійте пару ложок рослинного масла. Викладіть до нього нашатковану і зелену цибулю. Злегка обсмажте його на середньому вогні.
м'ясо кози без запаху - фото крок 4
Рис промийте під проточною водою і відкиньте на сито або друшляк. Потім викладіть його до обсмаженої цибулі. Додайте залишки рослинного масла, влийте стакан води і тушкуйте, поки рис повністю не приготується.
м'ясо кози без запаху - фото крок 5
Вимийте м'яту і кріп, обсушити зелень ої зайвої вологи. Дрібно нарубати її ножем. Викладіть зелень до рису і ретельно все перемішайте. Приправити сіллю і poperčite.
м'ясо кози без запаху - фото крок 6
Коли козлятина буде практично готова, викладіть до неї рис і дайте згасити ще пару хвилин. Подавайте в гарячому вигляді.

Схожі рецепти