М'ясо кози, тушковане у вині
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами рецепт вишуканого, але в той же час дуже простого в приготуванні страви. Порадуйте себе смачним, ароматним, делікатесним м'ясом кози. Часу на приготування піде дуже мало.
Як приготувати м'ясо кози, тушковане у вині?
1. М'ясо кози поріжте на великі шматки, посоліть і обсмажте до золотистого кольору у власному соку. Смажити шматочки козлятини треба на сковороді на середньо-високому вогні.
2. Додайте до м'яса вино і протушкувати на середньому вогні.
3. На іншій сковороді на оливковій олії (пару столових ложок) обсмажте дрібно порубаний часник, потім додайте його до м'яса. Там же обсмажте порізаний соломкою солодкий перець і також додайте його до м'яса.
4. Додайте сік лимона, протушкувати близько 5 хвилин на сильному вогні, а потім зменшіть вогонь до мінімуму і тушкуйте до готовності. Обсяг рідини повинен зменшитися наполовину.
5. Час, що залишився оливкова олія розігрійте і додайте в готову страву. Протушкувати ще 2 хвилини.
М'ясо кози, тушковане у вині, готово і можна приступати до трапези.
Смачного!
- Коза - 1 кілограм
- Вино сухе біле - 2 склянки
- Солодкий перець - 3 штуки
- Часник - 6 зубчиків
- Оливкова олія - 150 грам
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
1. М'ясо кози поріжте на великі шматки, посоліть і обсмажте до золотистого кольору у власному соку. Смажити шматочки козлятини треба на сковороді на середньо-високому вогні.
2. Додайте до м'яса вино і протушкувати на середньому вогні.
3. На іншій сковороді на оливковій олії (пару столових ложок) обсмажте дрібно порубаний часник, потім додайте його до м'яса. Там же обсмажте порізаний соломкою солодкий перець і також додайте його до м'яса.
4. Додайте сік лимона, протушкувати близько 5 хвилин на сильному вогні, а потім зменшіть вогонь до мінімуму і тушкуйте до готовності. Обсяг рідини повинен зменшитися наполовину.
5. Час, що залишився оливкова олія розігрійте і додайте в готову страву. Протушкувати ще 2 хвилини.
М'ясо кози, тушковане у вині, готово і можна приступати до трапези.
Смачного!