Kalops (тушковане м'ясо)
(покроковий рецепт з фото)
Калопс - традиційне шведське блюдо, а саме тушкована яловичина з овочами. Страву можна приготувати в мультиварці або тушкувати на слабкому вогні. Спробуйте рецепт, як приготувати калопс (тушковане м'ясо).
Страву подають з гарніром з овочів: відвареної картоплі і маринованого буряка. Є м'ясо коштує гарячим. Можете скористатися каструлею або мультиваркою для приготування. Завдяки тривалому приготування на слабкому вогні м'ясо виходить ніжне, тане в роті.
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Яловичина - 480 грам
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Червоне вино - 1/3 склянки
- Морква - 2 штуки
- Лавровий лист - 4 штуки
- Запашний перець горошком - 10 штук
- Чорний перець горошком - 10 штук
- Вода - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Вимийте яловичину і наріжте її невеликими кубиками. Очистіть цибулю і наріжте його шматочками середнього розміру, измельчитечасник. Посипте м'ясо 1 столовою ложкою борошна.
2. Розігрійте казанок або каструлю з товстими стінками, викладіть в нього 2 столові ложки вершкового масла, потім додайте м'ясо. Обсмажуйте його до рум'яної скоринки, потім перекладіть в тарілку.
3. Поверніть казанок або каструлю на вогонь, додайте 2 ложки олії і розтопіть його, потім викладіть цибулю. Обсмажуйте його кілька хвилин, додайте часник.
4. Всипте до цибулі 3 ложки борошна, обсмажуйте 1 хвилину.
5. Наполягати вино, викладіть назад м'ясо, нарізану шматочками морква, лавровий лист, запашний і чорний перець, приправити сіллю. Влийте воду, щоб вона ледве покрила весь вміст. Доведіть до кипіння і тушкуйте на слабкому вогні під закритою кришкою 1 час.
6. Перед подачею видаліть перець і лавровий лист, смачного!